Monitorenfabrikant AOC kondigt met de 24V5CW, de Q27V5CW en de CU34V5CW drie nieuwe multifunctionele monitoren aan uit de chique V5-serie. Deze zijn bedoeld voor thuiskantoorgebruikers en studenten.

Het is weer tijd voor back to school en daar speelt monitorenfabrikant AOC handig op in met 3 nieuwe monitoren. De drievoudige toevoeging in drie formaten (24-inch/60,4 cm 24V5CW, 27-inch/68,6 cm Q27V5CW en de 34-inch/86,4 cm ultrabrede CU34V5CW) is voorzien van ingebouwde 2MP webcams met Windows Hello-ondersteuning voor eenvoudig inloggen en verhoogde beveiliging, terwijl ze voldoen aan de huidige eisen voor videogesprekken en vergaderingen. De 3-zijdige randloze V5-modellen zijn dunne schermen met een veelzijdige usb-c-aansluiting en bieden 65W Power Delivery om laptops of tablets op te laden en van stroom te voorzien met een enkele kabel, terwijl het schermsignaal wordt overgedragen.

Eigentijds design
In tegenstelling tot omvangrijke, weinig inspirerende monitoren, geeft het ontwerp van de V5-serie een lichtgewicht, eigentijdse uitstraling aan moderne bureaus en thuiskantoren. Ze hebben een 3-zijdig randloos ontwerp met een smalle kin aan de onderkant, een dunne basis (12,1 mm) en een ergonomische, in hoogte verstelbare standaard: de V5-serie doet geen afbreuk aan het chique interieurontwerp van welke woonruimte dan ook.

Veelzijdig
De nieuwe V5CW-modellen onderscheiden zich van de rest van de V5-serie met hun 2MP webcam en Windows Hello-ondersteuning. Natuurlijk is de webcam cruciaal geworden in de zakelijke wereld en het onderwijs van vandaag: videovergaderingen en virtuele lessen zullen er in een of andere vorm blijven. De V5CW lost deze eis gracieus op en biedt zelfs meer dan men van een simpele webcam mag verwachten. Dankzij de gezichtsherkenningstechnologie van Windows Hello kunnen Windows-gebruikers inloggen op hun sessies door simpelweg naar de webcam te kijken en zonder een wachtwoord in te voeren. Hierdoor worden de beveiliging van het systeem en de bruikbaarheid tegelijk verbeterd.

Niet alleen zijn webcams tegenwoordig een must, ook flexibel werken en lesgeven zijn alomtegenwoordig. Het is steeds gebruikelijker geworden om een deel van de week op een laptop op kantoor of op de universiteit te werken en op de andere dagen thuis te werken. Hier maken de ingebouwde 4-poorts USB 3.2-hub en de usb-c-connectiviteit van de V5-serie een gemakkelijke overgang naar het thuiskantoor mogelijk in één enkele en gemakkelijke beweging: gewoon door de laptop aan te sluiten met een enkele usb-c-kabel. De laptop wordt gevoed en opgeladen (tot 65 W), het scherm kan worden uitgebreid of gespiegeld naar de monitor en de laptop heeft toegang tot apparaten op de usb-hub van de monitor. Een opgeruimd bureau zonder rommel is nu eenvoudig te realiseInfo screen visual 2400x2400.jpgren met de V5-serie dankzij de veelzijdigheid van de usb-c-aansluiting.

CU34V5CW
De 34inch ultrabrede CU34V5CW biedt het grootste canvas dankzij het gebogen VA-paneel en de 1500R-kromming die de zichtbaarheid naar de randen verbetert en de onderdompeling in games en films vergroot. Een scherpe, gedetailleerde resolutie van UWQHD (3440x1440 pixels) maakt gebruik van het grootste deel van de horizontale ruimte, waardoor het 3-4 vensters naast elkaar kan weergeven.
De CU34V5CW is een allrounder voor werk en ontspanning. Het biedt betere multitasking op het werk in vergelijking met 16:9-modellen door meer toepassingen tegelijk weer te geven, maar is ook heel geschikt voor entertainment. Met een diepe, rijke contrastverhouding van 3000:1 en een filmische beeldverhouding van 21:9 is het kijken naar films op dit model een plezier, en de 100Hz verversingssnelheid, AMD FreeSync ondersteuning en lage responstijden (1 ms MPRT, 4 ms GtG) laten zien dat de CU34V5CW zeer geschikt is voor gaming. De CU34V5CW ondersteunt ook de modi Picture-in-Picture (PiP) en Picture-by-Picture (PbP) om twee bronnen tegelijk weer te geven.

Q27V5CW
In het 27inch formaat heeft de Q27V5CW een IPS-paneel met QHD (2560 x 1440) resolutie, wat een mooie pixeldichtheid biedt op dit formaat. De verversingsfrequentie van 75 Hz zorgt voor een verbetering van de bewegingshelderheid ten opzichte van de meer gebruikelijke 60 Hz-modellen, terwijl brede kijkhoeken (178°/178°) en kleurnauwkeurigheid (126% sRGB, 105% AdobeRGB, 98% DCI-P3) niet worden aangetast dankzij de IPS-technologie.

24V5CW
Voor compacte bureaus is de kleinere 24inch 24V5CW logischer. Het biedt alle functionaliteit van hun grotere broers en zussen in een kleiner 24inch formaat, heeft een levendig IPS-paneel met rijke en nauwkeurige kleuren, een FHD-resolutie (1920 x 1080) en een verversingssnelheid van 75 Hz. \

Ergonomie en poorten
Ergonomische, in hoogte verstelbare statieven in alle drie de modellen bieden kantel- en draaiaanpassingen (90° verticaal) voor de 24inch- en 27inch-modellen. De VESA-montageoptie in de drie modellen biedt nog meer veelzijdigheid bij gebruik in instellingen met meerdere monitoren. Alle drie de modellen zijn uitgerust met een 4poorts USB 3.2-hub, die hoge snelheid biedt voor de aangesloten apparaten zoals usb-drives, of als extra usb-poorten om andere randapparatuur zoals toetsenbord en muis aan te sluiten. Uitgerust met 2 luidsprekers van 5 W zorgen alle drie de modellen ervoor dat ze direct uit de doos kunnen worden gebruikt als videoconferencing-stations.

Prijzen en beschikbaarheid
De AOC 24V5CW, Q27V5CW en CU34V5CW zijn beschikbaar vanaf augustus 2022 voor de volgende adviesprijzen: de 24V5CW kost € 319,-, de Q27V5CW heeft een adviesprijs van € 429,- en de CU34V5CW een adviesprijskaartje van € 609,-.