Er bestaan meerdere apps om beelden van IP-camera’s te bekijken. Maar hoe maak je nu een koppeling tussen je pc en de beveiligingscamera’s?

Er zijn verschillende redenen dat je interesse kunt hebben in beveiliging rondom je huis/bedrijf. Wil je inbrekers graag voor zijn of je honden in de tuin in de gaten houden middels een spy camera? In dit artikel vertellen we je hoe je een live-verbinding kunt opzetten tussen je pc en camera’s.

Hoe sluit je de camera aan?
De IP-camera krijgt een intern IP-adres op het netwerk uitgedeeld van de router. Daarnaast heeft de camera een eigen poortnummer, dit is eventueel nog te wijzigen. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de router inkomende verbindingen die voor de IP-camera zijn bedoeld ook correct doorstuurt. Dit wordt ook wel ‘port forwarding’ genoemd.

IP-camera op je pc
Het IP-adres van de camera moet allereerst vanaf de computer bereikbaar zijn. Als de IP-camera en pc zich binnen hetzelfde netwerk bevinden, dan kan het internet IP-adres van de beveiligingscamera gebruikt worden.
Een IP-camera lijkt op een kleine computer. Via het IP-adres van die camera kun je middels internet inloggen op de webpagina van de camera. Hierdoor zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar, zoals het live meekijken met de beelden, het direct opnemen en opslaan op je PC, de datum en tijd instellen en de verschillende instellingen beheren.

Extra informatie
De meeste camera’s moeten aangesloten worden op het lichtnet, ongeacht ze draadloos zijn. Toch zijn er ook wat uitzonderingen. Er zijn namelijk camera’s met ingebouwde accu’s voor normaal gebruik, of die dienen als back-up wanneer de stroom uitvalt. In de meeste gevallen zal er wel gewoon een stroomvoorziening nodig zijn. Wat betreft de overdracht van data is een IP-camera draadloos. De beelden worden namelijk via het wifi-netwerk verzonden naar een uniek online IP-adres. Op deze manier blijven de beelden overal toegankelijk.

Sitcon heeft een breed aanbod in beveiligingscamera’s en dus ook draadloze beveiligingscamera's. Wil je een camera aansluiten op je pc, dan is het goed om te weten dat de camera een intern IP-adres krijgt uitgedeeld van de router. Het poortnummer dat eraan wordt gekoppeld kan achteraf nog gewijzigd worden. Zodra je pc en camera zich in hetzelfde netwerk bevinden, dan kan het internet IP-adres van de beveiligingscamera worden gebruikt. Mocht je nét even wat extra beveiliging willen rondom je woning of bedrijf, dan kun je een live-verbinding regelen tussen je pc en beveiligingscamera’s.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sitcon