Audiofabrikant Skullcandy gaat 100% transparant en laat op haar website zien hoeveel CO2-uitstoot de Hesh Evo koptelefoon en Jib True 2 Wireless oortjes uitstoten. Deze producten uit de Transparency Series hebben beiden een transparant design en gerecyclede verpakking. Skullcandy werkt hiermee samen met het Nederlandse bedrijf EcoChain.

Skullcandy lanceert de limited-edition Transparency Series, letterlijk ontworpen om meer transparantie te creëren over Skullcandy's impact op het milieu en inzichtelijk te maken wat Skullcandy belooft op het gebied van CO2-reductie. De 'Transparency Series' bestaat uit de Hesh Evo-koptelefoon en Jib True 2 Wireless oortjes die beide een transparant design en gerecyclede verpakking hebben. Op de website van Skullcandy is per product te lezen hoeveel CO2 de producten uitstoten. Skullcandy neutraliseert de uitstoot van beide producten door de aankoop van CO2-compensatiekredieten. De 'Transparency Series' is verkrijgbaar via Skullcandy.eu. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar langetermijnpartner Protect Our Winters (POW).

Jib True 2 Wireless en Hesh Evo
Jib True 2 Wireless is een van de meest populaire oortjes in de draadloze range van Skullcandy. De oortjes hebben 50% meer batterijduur én de Tile-zoekmogelijkheid. Dit product heeft een CO2-uitstoot van 5.7 kg. Hesh Evo geeft je premium geluid zonder een premiumprijs. De Hesh Evo heeft een CO2-equivalent-emissie van 12.14 kg. Skullcandy neutraliseert de uitstoot van beide producten door de aankoop van CO2-compensatiekredieten.

Inzicht
Om hun CO2-uitstoot te verminderen, werkt Skullcandy samen met het Nederlandse bedrijf EcoChain. EcoChain brengt in kaart wat Skullcandy's CO2-uitstoot is, met als doel dit te minimaliseren en openbaar te maken. Door insights van EcoChain weet Skullcandy dat de CO2-uitstoot van de Jib True 2 Wireless 5.7 kg is en die van de Hesh Evo 12.14 kg. Ook is Skullcandy een samenwerking met TerraPass aangegaan, die zorgt dat Skullcandy investeert in gecertificeerde koolstof afvangen -opslagprogramma's wat resulteert in een CO2-neutrale afdruk voor producten in de 'Transparency Series'.
De inzichten verschaft door EcoChain zorgen er niet alleen voor dat Skullcandy beter begrijpt wat de CO2-uitstoot is van de 'Transparency Series', maar ook van het volledige merkportfolio. Bovendien zorgen de analyses van EcoChain ervoor dat Skullcandy benchmarks op het gebied van verantwoordelijkheid stelt en direct eco-vriendelijke productverbeteringen kan doorvoeren voor een nieuwe generatie ecologisch bewuste producten die voor 2023 gepland staan. Zoals alle Skullcandy-producten, komt de 'Transparency Series' in 100% gerecyclede verpakking.

Skullcandy voor betere wereld
Samen met het voortdurend verbeteren van hun producten om de CO2-uitstoot te verminderen, spant Skullcandy zich ook op andere manier voor een betere wereld in:

● 1,000,000 Pound Pledge - Skullcandy belooft om in 2025 1,000,000 pounds aan e-waste uit vuilstortplaatsen te halen.
● Upcycling Programma- Skullcandy upcycled geretourneerde producten van retailers om de productlevenscyclus te verlengen. Een gedeelte van deze opbrengsten gaan naar Protect Our Winters.
● 100% Gerecyclede verpakking
● Recycling Programma - Dit programma zorgt ervoor dat consumenten een eigen bijdrage kunnen leveren, door het terugsturen van 'oude' Skullcandy-producten om op de juiste manier gerecycled te worden.
● Carbon Checkout Programma - Dit programma zorgt ervoor dat Skullcandy.com consumenten hun aankoop op een klimaatneutrale manier kunnen afsluiten.
● Productlevenscyclusanalyse - Levert CO2-uitstoot insights van EcoChain op met als doel het informeren van toekomstige productie -en procesbeslissingen.
● Lean, Green Manufacturing Process - Vermindert arbeid, materialen, energieverbruik en afval om ervoor te zorgen dat de productie van Skullcandy producten zo min mogelijk negatieve effecten op het milieu hebben.

Protect Our Winters (POW)
Skullcandy werkt sinds een aantal jaren samen met langetermijnpartner Protect Our Winters (POW). Gedurende de samenwerkingsperiode trekken POW en Skullcandy samen op om Skullcandy-fans te informeren en het introduceren van upcycling -en duurzaamheidsprogramma's. Een gedeelte van de opbrengst van de 'Transparency Series' wordt gedoneerd aan POW.

Skullcandy Hesh Evo 1