Heb je een Android-telefoon? Dan maak je ook gebruik van de Play Store. Hier kan je eenvoudig apps downloaden. Veel van deze apps zijn gratis. Dat geldt echter niet voor alle apps.

Soms is een app wel gratis te downloaden, maar moet je enkele euro’s uitgeven om de app volledig te kunnen gebruiken. Het is dan wel zo handig als je weet waar je op moet letten bij het kopen van apps in de Play Store. Met de volgende tips kan dat niet mislukken.

Verschillende betaalmethodes
Er zijn heel veel verschillende betaalmethodes. Zo kan je een bankrekening koppelen aan je Play Store account. Zo kun je eenvoudig via IDEAL of betaalpas betalen. Het is echter ook mogelijk om een google play card te gebruiken. Groot voordeel is dat je dan niet verplicht bent om je bankgegevens of creditcard te koppelen. Je kunt volledig anoniem geld uitgeven in de Play Store. Zo krijg je direct toegang tot miljoenen apps, games, films en boeken.

Betalen in de Play Store
Betalen in de Play Store is heel gemakkelijk. Als je een app wil downloaden, wordt direct aangegeven hoeveel dit kost. Meestal gaat het om een bedrag onder de euro. Tik vervolgens op de weergegeven prijs om af te rekenen.

Als je al een betalingsmethode hebt ingesteld, zal deze als eerste in beeld komen. Heb je een google play card 25 toegevoegd aan je account? Dan krijg je direct de mogelijkheid om hier wat geld van in te leveren. Hierbij wordt wel nog een keer je persoonlijke wachtwoord gevraagd om er zeker van te zijn dat jij het bent. Als je alle stappen doorlopen hebt, kun je de gekochte app direct in gebruik nemen.

Leuke betaalde apps
Er zijn ontiegelijk veel apps, boeken, spellen en dergelijke te vinden in de Play Store. Daarom is het goed om het aanbod voor jezelf wat te filteren. Waar ben je precies naar op zoek? Je kunt ook filteren op enkel gratis apps of juist de betaalde apps. Op die manier vind je al snel wat je zoekt.

Veel apps bevatten tegenwoordig ook zogenaamde ‘in-app-aankopen’. Hierbij kan je de app volledig gratis installeren, maar zijn veel extra opties pas te gebruiken na betalen. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld dat de talloze advertenties in het spel pas verdwijnen na betaling of dat de app het niet meer doet na het verlopen van de proefperiode of het kopen van extra’s die het spel makkelijker of leuker maken. In de app staat als het goed is altijd duidelijk vermeld als er sprake is van dergelijke in-app-aankopen. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent.

Er zijn heel veel verschillende handige en leuke betaalde apps. Denk aan spellen, maar ook aan professioneel bestandsbeheer om je gegevens beter te archiveren. Soms zijn er ook apps met een samenvatting van een bekend instructie- of informatieboek verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Oei-ik-groei’ app. Hier staat allerlei informatie over de welbekende mentale sprongen voor ouders in. Eigenlijk een korte samenvatting van het daarbij horende dikke boek.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met kaartdirect.nl