Met de Bosch SmartGrow Life heb je een slimme moestuin in huis. Lees hier de review van de SmartGrow Life en hoe je als HCC-lid 20% korting krijgt op de 3 SmartGrow-modellen.

Met de Bosch SmartGrow Life MSGP3L haal je de natuur is huis. In deze stijlvolle en slimme moestuin kun je namelijk drie (recyclebare) plantcapsules plaatsen, waarbij je de keuze hebt uit ruim 50 soorten zaden: kiemgroenten, kruiden en salade. Deze SmartGrow Life is 33 cm breed en 17,5 cm diep, de hoogte is afhankelijk van het groeiproces. Zo begin je met een hoogte van 19 cm en kun je eindigen je tot liefst 59 cm. Dat geldt wel als je vier hoogtemodules hebt, standaard worden er twee meegeleverd.

De installatie wijst zich vanzelf en als je de capsules hebt geplaatst, de stroom hebt aangesloten en de waterbak van 1,5 liter hebt gevuld (geen potgrond nodig), kan het groeiproces van zo'n 3 tot 12 weken beginnen. Hierbij laat de SmartGrow ook zien waarom hij smart is. Zo is er een automatische bewatering waarbij het water tot drie weken meegaat en wordt het licht automatisch aangepast aan de groeifase van elke plant. Bovendien kent de kweekbak vier standen: slaapmodus, dimmodus, vakantiemodus en ontkalkingsmodus. Deze laatste is handig als je kalkaanslag wilt verwijderen wanneer je met nieuwe planten wilt beginnen. Overigens zijn de onderdelen vaatwasmachinebestendig tot 55 graden. Daarnaast vind je in de handige SmartGrow-app onder ander de groeifasen en tips terug; tevens is er een waterpeilsensor die aangeeft wanneer er water en voedingsstoffen moeten worden toegevoegd.
Behalve handig (zeker als je geen groene vingers hebt) is deze mooie kunststof kweekbak ook een eyecatcher: elke bezoeker bij mij thuis was benieuwd wat dit nu was en vond het mooi om te zien.

HCC-ledenvoordeel: als HCC-lid krijg je 20% korting op de 3 SmartGrow-modellen van Bosch die stijlvol, supermakkelijk, doen wat ze beloven, automatisch en handig zijn. Bovendien krijg je een gratis starterssetje My First Greens t.w.v. € 9,99.
Ga naar hcc.nl/ledenvoordeel en profiteer t/m 7 augustus van deze aanbieding.

Bosch SmartGrow Life MSGP3L

4 sterren

Adviesprijs: € 179,-

+ stijlvol
+ supermakkelijk
+ doet wat het belooft
+ automatisch en handig

- licht best fel
- prijzig

 

3 Verschillende stadia van groei

Bosch SmartGrow Life 1

1. Links een plantcapsule met basilicum, in het midden peterselie en rechts paksoi. Dit is na zo'n 3 dagen.

Bosch SmartGrow Life 2

2. Na bijna 3 weken

Bosch SmartGrow Life 3

3. Na 5 weken. Zoals je ziet, doet vooral de paksoi het heel goed en staat inmiddels in de tuin.