Dankzij de voordelen van draadloze opladers hebben we allemaal minstens één back-up wanneer we de batterij verliezen en de verbinding bijna verliezen. En met de toename van werken op afstand, is draadloos opladen meer dan ooit gemeengoed geworden. Maar waarom is draadloos opladen beter, en waarom draadloos opladen gebruiken in plaats van normaal of zelfs als alternatief daarvoor? In dit artikel bespreken we alle voordelen van een draadloze oplader en enkele redenen waarom je er een zou moeten hebben.

Wat is een draadloze oplader?
Draadloos opladen (ook wel inductief opladen genoemd) is een snelle en gemakkelijke manier om je telefoon op te laden. Draadloze opladers werken door middel van elektromagnetische stroomoverdracht tussen het laadstation en het apparaat met behulp van elektromagnetische velden in plaats van een snoer. Het is een beproefd concept dat jarenlang wordt gebruikt in draadloos opgeladen huishoudelijke gadgets zoals elektrische tandenborstels (opgeladen via een draadloos dockingstation), maar nu kunnen de exemplaren die je op GSMpunt kunt kopen ook gebruikt worden voor smartphones.

Waarom is draadloos opladen beter?
Als je altijd onderweg bent, is een draadloze oplader in veel opzichten beter voor je. Draadloos opladen werkt door je telefoon, laptop of elk ander apparaat urenlang op batterijen te houden en fungeert als een lichtbron in tijden van nood. Dit is dus ook het geval als je het gebruikt in combinatie met een tablethouder voor op het bureau. Hier zijn enkele andere gedetailleerde voordelen van een draadloze oplader.

Handig
Hier is een voordeel van draadloze opladers die je moet kennen. Extra gemak is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een draadloze oplader in plaats van een normale. En moderne draadloze opladers gebruiken de methode van elektromagnetische golven om je telefoon op te laden en hem de energie te geven die hij nodig heeft.

Geen gedoe met kabels
Heb je uren besteed aan het ontwarren van een kabel om te voorkomen dat je mobiele telefoon doodgaat? We hebben allemaal een hekel aan die lange kabels die moeilijk te hanteren zijn en veel ruimte innemen in de la of zelfs in je tas. Geen gedoe met kabels met draadloos opladen, en wie houdt daar nou niet van? Het enige dat je nodig hebt, is je telefoon op de oplader te plaatsen of misschien een paar centimeter lange kabels te gebruiken (in het geval van een powerbank) en de magie voor elkaar te krijgen.

Duurzaam op de lange termijn
De slijtage van de data-interface van de mobiele telefoon wordt aanzienlijk geminimaliseerd, omdat draadloos opladen niet herhaaldelijk in- en loskoppelen van de oplaadkabel vereist. Tegelijkertijd wordt de spoel voor draadloos opladen van mobiele telefoons niet blootgesteld aan de lucht, waardoor oxidatie en corrosie van de oplaadeenheid wordt verminderd. Het bekabelde opladen wordt vaak in- en uitgeschakeld, wat resulteert in slijtage, en de interface wordt blootgesteld, waardoor deze gevoelig is voor oxidatie en corrosie.

Meerdere toepassingen
Als je met een groep vrienden of misschien een paar familieleden samen reist, kan het moeilijk zijn om te veel opladers te bewaren. Je kunt een enkele oplader gebruiken om veel telefoons draadloos op te laden. Dit is een van de meest verbazingwekkende voordelen als je telefoon compatibel is met het type draadloze oplader.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met GSMpunt.nl