In PC-Active 324 staat het door John Vanderaart geschreven artikel Energie meten = Budget weten met de slimme stekker met energiemeter Woox R6113. Daarover kwamen meerdere vragen binnen, waaronder een vraag over het aantal watts.

Weinig watts

Een kleine opmerking aan de hand van de energiemeter, geplaatst in PC-Active 324. Bij sommige dingen is het maar net hoe je het leest. John Vanderaart 'vertaalt' de truc van de 2 rekensommen. Mijn tekst zou zijn: "zo weinig mogelijk watts gedurende zo weinig mogelijk tijd". Ja, ik moet echt een inhaalslag maken om John's werk te gaan lezen!
Harrie B.

Het is inderdaad zoals je het leest... Maar waar het om gaat - en daar zijn we het allemaal over eens - is het afnemen van zo weinig mogelijk watts. Daarbij doet de tijd van afname er eigenlijk niet zoveel toe. Het mooiste is natuurlijk het permanent (!) afnemen van zo weinig mogelijk watts. En dat is waar je dan die Woox-energiemeter zo goed voor kunt gebruiken, want het is de bedoeling dat je zelf gaat testen wanneer je apparatuur het zuinigst in gebruik is (zie onderstaande afbeelding). En gezien de huidige energieprijzen gaat het de moeite lonen: "Dat is zeker!"

Als HCC-lid krijg je 25% korting op de Woox R6113 slimme stekker met energiemeter en betaal je geen verzendkosten. Je betaalt geen € 19,95 maar slechts € 14,95 per stuk. Inmiddels zijn er al bijna 700 stuks gekocht door HCC-leden. Ook interesse in deze slimme stekker, kijk dan op https://www.hcc.nl/vereniging/ledenvoordeel/5179-woox-r6113-slimme-stekker-met-energiemeter

Woox R6113 slimme stekker met energiemeter

Dit is de energiemeter die we in PC-Active hebben gebruikt. Reuze handig dingetje!