Op pcactive vind je veel vragen die door John Vanderaart woren beantwoord. Ditmaal is er een vraag of er ook een navigatie-app voor een scooter is.

Ik rijd op een scooter. Is daar ook een navigatie-app voor te krijgen?
N. van der T.

Wat voor scooter, een snorscooter of een bromscooter? Met een snorscooter heb je wat meer mogelijkheden op het fietspad. Met een bromscooter mag je op alle binnenwegen rijden, maar kun je weer niet op elk fietspad terecht. Dat is wat het zo ingewikkeld en verwarrend maakt. Maar dat is natuurlijk precies de essentie waar jouw vraag om draait, is het niet? Immers, aan de gebruikelijke fietsnavigatie heb je niet genoeg met de snorscooter. En aan de gebruikelijke autonavigatie heb je niet genoeg met je bromscooter. Ja, ingewikkeld en verwarrend... Met de snorscooter kun je het beste de fietsroute van Google Maps gebruiken, maar dan wel even opletten of het soms alléén een fietspad betreft; dan zal je de weg op moeten. Met de bromscooter neem je dan de autoroute van Google Maps, waarbij je aangeeft dat je de snelwegen wilt vermijden, zoals je ziet in onderstaande afbeelding (tekst gaat verder onder de afbeelding).

Vraag 87 afbeelding 1

Google maps voor de auto, maar dan wel zonder de snelwegen...

Soms wel even opgelet, want bij de kruising met - bijvoorbeeld - een randweg, zal je dan een stukje richting het fietspad worden gedirigeerd, zoals je ziet op de volgende afbeelding. Dus: "Altijd de ogen openhouden!" Hier wellicht een handige link: www.scooterbelang.nl/nl.

Vraag 87 afbeelding 2
Een verkeersbord als dit dus even in de gaten houden als je op de (brom)scooter op weg gaat.