Het beroep ICT’er is een beroep waar al lange tijd veel vraag naar is en waar ook altijd werk in is. Maar wat doe je eigenlijk als ict’er en welke opleiding kan je daar het beste voor doen? Dat gaan we je allemaal uitleggen in deze blog.

Je hebt verschillende mogelijkheden om je om te laten scholen tot ict’er. Dit kan zowel op MBO- als HBO-niveau. De meeste mensen hebben de opleiding HBO ICT gevolgd. Ook wanneer je al een andere studie hebt gedaan, kun je je laten omscholen tot ICT’er. Hiervoor moet je een aantal cursussen volgen en krijg je hiervoor een certificaat. Wanneer je een opleiding of cursus hebt afgerond, kun je kijken op verschillende vacaturewebsites. Hier kun je filteren op opleiding en komen er systeembeheerder vacatures voorbij.
Daarnaast kun je op de website kijken in welk beroep de meeste vacatures beschikbaar zijn. Hieruit blijkt dat ICT beroepen ruim bovenaan staan en dat hier de meeste vacatures voor openstaan. Maar doordat er een dreigend tekort aan ICT’ers is, kunnen veel bedrijven niet het juiste personeel vinden en moeten ze externe partijen inhuren om deze taken te voldoen. Maar wat zijn hier de voordelen van?

Uitbesteden
Door de systeembeheer te laten uitbesteden, zorgt het ervoor dat de externe partijen alleen toegang hebben tot minimum van je bedrijf. Ze doen alleen de activiteiten van de local area en tot deze area behoren switches, routers, servers en computers. Zij moeten er onder meer voor zorgen dat iedereen een up-to-date versie heeft van alle computers en hierbij ondersteunt als er problemen zijn. Door een externe partij toegang te geven tot je netwerk, kunnen sommige aspecten vertraagd worden, omdat diegene niet bij het bedrijf werkt en hierdoor niet op kantoor is waardoor alles online moet gaan. Ook zijn de kosten hoog en kunnen sommige bedrijven failliet gaan. Een voordeel van het laten uitbesteden is dat je geen stress meer hebt over het vinden van personeel, omdat zij dat voor hun rekening nemen en er dus meer tijd en energie kan worden besteed aan de kernactiviteiten.

Doordat er een dreigend tekort aan ICT’ers is en ondanks dat veel mensen zich laten omscholen, kunnen zij dit tekort niet rechttrekken. Er zijn externe bedrijven die je als bedrijf kunt benaderen om de ICT taken van je over te nemen, maar dit brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Waar kies jij voor?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met ictergezocht.nl

ictergezocht