Voordat jij begint met het beleggen in de cryptomunten, dien je rekening te houden met een aantal aspecten. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips voor beginnende beleggers.

Wanneer je zonder kennis gaat beleggen, gaan vele beginnende beleggers de fout in. Hierdoor verliezen ze onnodig geld en dat is natuurlijk erg jammer. Wil jij nou graag in de crypto investeren? Lees je dan vooraf goed in, zodat je voorbereid van start gaat. Om jou al een eindje op weg te helpen, geven wij je een aantal tips voor beginnende beleggers.

Verwachtingen
De verwachtingen bij een beginnende belegger zijn vaak positief. Je hoort de tofste verhalen om je heen van je vrienden, collega’s of in het nieuws. De toffe verhalen klinken altijd winstgevend, waardoor jij ook zo snel mogelijk van start wilt gaan. Het negatieve nieuws hoor je niet, maar dat komt zeker wel veel voor. Je moet met beide benen op de grond blijven staan en realistisch gaan nadenken. Het gemiddelde jaarlijkse rendement van een serieuze belegger ligt onder de 10%. Ga dus voor jezelf geen winst uittellen die er nog niet is. Voorkom teleurstellingen en creëer geen hoge verwachtingen. Daarnaast is de neiging groot om bij een negatief saldo te gaan veranderen van fondsen, maar dit kost achteraf vaak een hoop geld. Vaak zie je dat het lange wachten wordt beloond.

Beleg enkel met de extraatjes
Het is echt heel belangrijk om enkel te beleggen met het geld dat je kunt missen. Je moet niet gaan beleggen met het geld wat je op langere of kortere termijn nodig bent. Je kunt het geld namelijk niet op ieder moment met een winst van de beurs afhalen. Wanneer je het geld dus echt nodig bent, kun je het beter zelf houden. Op die manier wordt het geld niet minder waard, maar natuurlijk ook niet meer. Als jij leuke extraatjes op je rekening hebt staan waar je in principe niks mee doet, ook niet op langere termijn, dan is het een optie om te gaan beleggen met dit geld. Dit kan op langere termijn ervoor zorgen dat het geld meer waard wordt. Het geld kan natuurlijk ook minder waard worden, maar dat is het risico van beleggen.

Verspreiding
Door de inhoud van je portefeuille over meerdere bedrijven te verdelen, verklein je je risico. Je portefeuille is op deze manier niet meer afhankelijk van één bedrijf, maar van meerdere bedrijven. Het dal van het ene bedrijf kan hier worden weerlegd met de top van het andere bedrijf. Je verspreid je risico’s, waardoor de kans op een positief rendement wordt vergroot. Het kan nog steeds zo zijn dat alle gekozen bedrijven een negatief rendement hebben. Dit komt niet vaak voor, maar is zeker mogelijk. Het blijft ten slotte om beleggen gaan en beleggen verloopt niet zonder risico’s.

Meer informatie
Wil je graag meer informatie over beleggen? Anycoindirect vertelt jou alles over de cryptocurrency. Stap voor stap kom je dichterbij het moment om in de beleggingswereld te stappen. Bereid je goed voor, voordat je van start gaat met het beleggen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met anycoindirect

anycoindirect pcactive.nl