Samsung kondigt de Smart Monitor M8-serie aan. Deze nieuwe Smart Monitor heeft o.a. een 32inch display met 3840 x 2160 pixels oftewel UHD-resolutie en een SlimFit Cam en is (vooral) bedoeld voor het thuiskantoor.

De Smart Monitor-serie van Samsung werd gelanceerd in november 2020. Het is een line-up van alles-in-één-schermen oftewel veelzijdige scherm. Zo kun je genieten van diverse content1 via bijvoorbeeld Netflix, Amazon Prime Video, Disney+ en Apple TV, zonder verbinding met een pc of tv te maken. De M8 heeft een verfijnd, dun ontwerp (11,4 mm) en is ongeveer driekwart slanker dan de vorige modellen.

Specificaties
De in hoogte verstelbare M8 is uitgerust met een plat 32inch scherm met 3840 x 2160 pixels oftewel UHD-resolutie met een beeldverhouding van 16:9. De maximale helderheid is 400 cd/m2, de verversingssnelheid is 60 Hz en de responsetijd is 4 ms (GtG). Verder is de contrast ratio 3000:1, zijn de kijkhoeken 178 graden voor zowel horizontaal als verticaal en is de kleurendekking van 99% sRGB. Er zijn twee usb-c-poorten en 1 micro-hdmi-poort.

Monitor voor thuiskantoor
De M8 is vooral een monitor voor je thuiskantoor: je maakt via de geïntegreerde Smart Hub-verbinding met verschillende IT-apparaten, zonder een computer te hoeven opstarten. De Workspace-gebruikersinterface moet alle toepassingen bieden die nodig zijn om op één scherm te werken en je maakt draadloos verbinding met een Windows- of Mac-pc. Zo kun je efficiënt gebruikmaken van handige functies, zoals Samsung DeX, Apple AirPlay 2 en Microsoft 365 cloudservice. Ook spiegel je eenvoudig het scherm van je smartphone op de M8.

SlimFit Cam
De Smart Monitor M8 heeft een magnetische en verwijderbare SlimFit Cam, die je draadloos aan de monitor bevestigt. De SlimFit Cam heeft gezichtsherkenning en automatische zoomfuncties, waardoor het gezicht van een persoon snel wordt geïdentificeerd en automatisch scherp stelt op het onderwerp, handig voor presentaties en livestreams. Ook ondersteunt de M8 videochat-apps, zoals Google Duo. Zo werk je eenvoudig op afstand samen of houd je videoconferenties.

Slimme dingen
Met de SmartThings Hub verbind je eenvoudig jouw IoT-apparaten draadloos met de monitor. Via de SmartThings-app volg je de IoT-apparaten door je hele huis en lees je de informatie over je apparaten die op de M8 zijn aangesloten, inclusief lichtschakelaar en stekker. Bixby en Amazon Alexa stuur je met spraakopdrachten aan met de gevoelige Far Field Voice-microfoon. Bovendien maakt de microfoon gebruik van een Always On Voice-functie, die gespreksinformatie op het scherm weergeeft als Bixby is geactiveerd, zelfs als het beeldscherm uitstaat.

Voor extra kijkcomfort past het scherm automatisch de helderheid en kleurtemperatuur aan de omgeving aan. De M8 heeft een in hoogte verstelbare standaard (HAS) en kantelfunctie, zodat je hem kunt gebruiken voor een filmavond tot een werksessie. De Smart Monitor M8 heeft een CES Innovation Awards Honoree van de CTA (Consumer Technology Association) ontvangen als erkenning voor een breed scala aan weergavetechnologieën.

Prijzen, beschikbaarheid en kleuren
De Smart Monitor M8 is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 799,-. Hij is verkrijgbaar in vier nieuwe kleuren: Warm White, Sunset Pink, Daylight Blue en Spring Green. “We streefden ernaar om een product te maken dat past bij ieders levensstijl en voorkeur", zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “Het kleurenpalet van de M8, dat bestaat uit vier kleuren, is geïnspireerd op het thema 'Shades of Nature', van een helderblauwe lucht op een heldere zonnige dag, naar het weelderige groene bos of de gloed van een zonsondergang.”

SmartMonitorM8 2