Apple heeft de HomePod mini gelanceerd dat volgens Apple een indrukwekkend geluid levert, je moeiteloos aansluit op een iPhone, de intelligentie van Siri heeft en de basis van een slimme woning moet vormen.

Apple heeft bekendgemaakt dat HomePod mini vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar is voor € 109,-. HomePod mini levert volgens Apple een indrukwekkend geluid, heeft de intelligentie van Siri en vormt de basis van een slimme woning waarin je eenvoudig kunt zorgen voor comfort en gemak. HomePod mini is nog geen 8,5 cm hoog en zit vol innovatieve technologieën en geavanceerde software die samen met computational audio zorgen voor 360º-audio die vanuit alle hoeken fantastisch klinkt. HomePod mini is verkrijgbaar in de kleuren wit, spacegrijs, blauw, oranje en geel. Hij heeft ook bijpassende kleurdetails, zoals de netstof, het touch-oppervlak, de volumeknoppen en een stoffen stroomkabel.

Audio uit compact design
HomePod mini maakt gebruik van computational audio voor een akoestiek met details en optimale prestaties. Voor het geluid uit zo’n compact design gebruikt de Apple S5-chip geavanceerde software om de eigenschappen van de muziek te analyseren. Met behulp van complexe geluidsmodellen kan HomePod mini in realtime het volume optimaliseren, het dynamisch bereik aanpassen en de beweging van de driver en passieve radiators regelen. De driver met volledig bereik, hoogwaardige neodymiummagneet en twee passieve force-cancelling-radiators van HomePod mini zorgen voor een diepe bas en heldere hoge tonen.
Daarnaast is hij voorzien van een door Apple ontwikkelde akoestische golfgeleider die de geluidsstroom in de speaker omlaag en naar buiten stuurt, zodat het klinkt alsof je midden het geluid in zit. Dit design zorgt niet alleen voor een rijk en helder geluid, ook kun je de HomePod mini overal in een ruimte neerzetten en vanuit elke hoek van prachtig geluid genieten. Als je HomePod mini-speakers in meerdere kamers zet, kun je tegelijkertijd dezelfde muziek in het hele huis afspelen, of juist in elke kamer een ander nummer. Door twee HomePod mini-speakers in dezelfde ruimte te plaatsen, creëer je een stereopaar waarmee het geluid nog beter klinkt. Drie microfoons luisteren of iemand “Hé Siri” zegt. En wanneer er tegelijk muziek wordt afgespeeld, zorgt een vierde, naar binnen gerichte microfoon dat het geluid uit de speaker wordt afgeschermd, zodat de stem beter kan worden opgevangen.

Apple Music op HomePod mini
HomePod mini is ontworpen voor gebruik in combinatie met Apple Music (1), Apple Podcasts, duizenden radiozenders (waaronder de bekroonde zender Apple Music en populaire muziekdiensten zoals Deezer. Zo heeft iedereen in huis iets te kiezen (2). Apple Music geeft je toegang tot ruim 90 miljoen nummers die zijn geselecteerd door kenners van over de hele wereld, duizenden samengestelde playlists en ruim 25.000 exclusieve radioafleveringen en andere originele content.

Home entertainment met Apple TV
Je kunt HomePod mini koppelen aan Apple TV 4K voor geluid met een groot bereik. HomePod mini analyseert het geluid met computational audio en past dit aan om dialogen kristalhelder te laten klinken. Gebruik Siri en HomePod mini om je Apple TV op nieuwe manieren te bedienen. Met Siri kun je bijvoorbeeld Apple TV aanzetten, een film of serie starten, en deze handsfree bedienen.

Slimme speaker met een iPhone
Of je nu naar muziek of podcasts luistert of een telefoontje aanneemt, je kunt het geluid moeiteloos overzetten door je iPhone bij HomePod mini te houden. Door de visuele, hoorbare en haptische effecten lijkt het alsof de apparaten fysiek met elkaar verbonden zijn, terwijl het geluid van het ene apparaat naar het andere vloeit. Als er niks wordt afgespeeld op HomePod mini, krijg je automatisch gepersonaliseerde suggesties op je iPhone wanneer die in de buurt van de speaker is. Ook kun je hem bedienen zonder je iPhone te ontgrendelen.

Intelligente assistent
Met de intelligentie van Siri bezorgt HomePod mini iPhone-gebruikers een persoonlijke en geïntegreerde ervaring. Siri herkent de stemmen van maximaal zes mensen binnen hetzelfde huishouden, en kan muziek en podcasts op ieders voorkeur afstemmen. Verder reageert Siri op persoonlijke verzoeken, zoals het voorlezen van berichten, herinneringen, aantekeningen en agenda-afspraken, of het voeren en aannemen van telefoongesprekken (3). Siri kan gebruikers ook een kort overzicht geven van alles wat er op een dag gebeurt. Je hoeft alleen maar te vragen “Hé Siri, hoe ziet mijn dag eruit?” en je krijgt een overzicht van het laatste nieuws, het weerbericht, de verkeersinformatie, je herinneringen en je agenda-afspraken.

Slimme woning bedienen
Met HomePod mini is het makkelijker om je slimme accessoires in huis te bedienen dankzij eenvoudige gesproken commando’s voor Siri. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen uitdoen, de temperatuur aanpassen, deuren op slot draaien, een scène starten of andere devices bedienen. Met de intercom kunnen gezinsleden thuis snel even iets tegen elkaar zeggen. Iemand kan een intercombericht van de ene HomePod mini naar de andere sturen, bijvoorbeeld naar een HomePod mini in een andere kamer, in een bepaald gedeelte van het huis of naar meerdere kamers in huis. Het audiobericht wordt dan automatisch op de gewenste HomePod mini afgespeeld. Intercom werkt met iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods en CarPlay, dus ieder gezinslid kan overal intercomberichten ontvangen en versturen, zelfs vanuit de tuin, onderweg naar huis of als je buiten de deur bent.

Beveiliging en privacybescherming standaard ingebouwd
Beveiliging en privacy zijn twee vaste pijlers onder alle hardware, software en diensten van Apple. Pas nadat “Hé, Siri” lokaal op het device is herkend of als een gebruiker Siri met de hand activeert, wordt er informatie van HomePod mini naar Apple-servers gestuurd. Verzoeken worden niet aan de Apple ID van de gebruiker gekoppeld en er worden geen persoonlijke gegevens aan adverteerders of andere organisaties verkocht. HomePod mini voert samen met iPhone de verzoeken voor berichten en aantekeningen op het apparaat uit, zonder dat die informatie bij Apple bekend wordt.

Andere nieuwe features
• Automatisch volume Siri: Siri past automatisch het spraakvolume op de HomePod mini aan op basis van de ruimte en het volume van de gebruiker.
• Leuke geluiden: Op HomePod mini kun je Siri vragen welk geluid bepaalde dieren, instrumenten of voertuigen maken. Siri antwoordt dan met een leuk en vol geluid.
• ‘Zoek mijn’: Op je HomePod mini kun je Siri vragen om te helpen je iPhone, iPad, Mac, Apple Watch of AirTag terug te vinden door een geluid af te laten spelen.

HomePod mini en het milieu
Bij het ontwikkelen van HomePod mini is rekening gehouden met het milieu in het kader van de intentie van Apple om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. HomePod mini gebruikt 99 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen, en de neodymiummagneet in de driver van de speaker bestaat voor 100 procent uit gerecycled materiaal. De naadloze netstof is voor ruim 90 procent gemaakt van gerecycled plastic, en de houtvezels in de kartonnen verpakking zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen of van gerecycled materiaal. HomePod mini bevat ook geen kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium.
HomePod mini is voorzien van energiezuinige onderdelen en software die deze onderdelen in periodes van inactiviteit automatisch kan uitschakelen. Zo is HomePod mini via geoptimaliseerde features voor energiebeheer en een zeer efficiënte voeding zuinig in de Energie¬besparings¬¬modus, waar hij het grootste deel van de tijd in staat. Met het resultaat dat HomePod mini 75 procent minder energie verbruikt dan de strengste eisen van ENERGY STAR.

Prijzen en verkrijgbaarheid
• HomePod mini is voor € 109.- verkrijgbaar in de kleuren wit, spacegrijs, blauw, oranje en geel, en is te bestellen via apple.com/nl/store, in de Apple Store-app en in meer dan 19 landen en regio’s. Ook is HomePod mini verkrijgbaar in Apple Stores en via erkende Apple resellers en bepaalde providers (prijzen kunnen variëren).
• HomePod mini is compatibel met iPhone SE, iPhone 6s of nieuwer of iPod touch (7e generatie) met iOS 15, en daarnaast met iPad Pro, iPad (5e generatie of nieuwer), iPad Air 2 of nieuwer of iPad mini 4 of nieuwer met iPadOS 15.

(1) Nieuwe abonnees krijgen gratis 6 maanden Apple Music bij aankoop van een HomePod mini.
(2) Voor streamingdiensten is mogelijk een abonnement vereist.
(3) Voor features voor meerdere gebruikers is iOS 15.4 en HomePod softwareversie 15.4 vereist.

Apple HomePod mini