Samsung kondigde onlangs de Galaxy Tab S8, de Tab S8+ en de eerste Tab S8 Ultra aan. Vooral de Ultra valt op met zijn prestaties en 14,6inch Super AMOLED-scherm, is het eigenlijk een laptop?

De Galaxy Tab S8-serie moet volgens Samsung je de vrijheid en flexibiliteit om overal te werken, gamen en streamen zoals jij dat wilt. In ons dagelijks leven vertrouwen we namelijk meer dan ooit op tablets voor videobellen en het streamen van videocontent. Speciaal voor videobellen heeft de Galaxy Tab S8 extra brede camera’s aan de voorkant, drie microfoons en een intelligente ‘Auto-Framing’(1) technologie die zorgt dat je altijd goed in beeld bent. Multitasken gaat nog beter met verbeterde Multi-Active Windows (2) en Samsung DeX, en met het password-beveiligde Quick Share deel je bestanden veilig en eenvoudig (3). Aan boord van de Tab S8-serie bevindt zich de snelle 4nm-processor en bovendien heb je de beschikking over een prima S Pen. Dit alles is verpakt in een slanke en sterke Armor Aluminum (4) body. Met functies als Second Screen en Buds Auto Switch (5) is de Galaxy Tab S8 een uitstekende aanvulling op je volledige ecosysteem aan Galaxy-apparaten.

Galaxy Tab S8 Ultra
De Galaxy Tab S8 Ultra heeft een grote 14,6inch Super AMOLED-display. Doordat het scherm van de Galaxy Tab S8 Ultra zo groot is, kun je gemakkelijk en comfortabel in meerdere vensters tegelijk werken. Ieder venster kun je bovendien zo groot maken als je wilt. Je hoeft niet langer van de ene app naar de andere te schakelen. Hij beschikt ook over een verversingssnelheid van 120 Hz. Opvallend is verder de dunne rand van slechts 6,3 mm waardoor je meer scherm hebt. Het grote scherm is overigens behuisd in de slankste, lichtste en tegelijkertijd sterkste body tot nu toe. Het Armor Aluminum-frame is 30% meer krasbestendig als zijn voorganger en de kans dat de tablet verbuigt is 40% kleiner.
Je videobelt met de Tab S8 Ultra in prima 4K-videokwaliteit door de Dual 12 MP-camera’s aan de voorkant. Auto-Framing zorgt ervoor dat jij, of meerdere deelnemers, automatisch centraal in beeld komen tijdens een call. Dit geldt ook voor nieuwe deelnemers zodra ze aansluiten in de call. Het geluid is helder door drie precisiemicrofoons met geavanceerde ruisonderdrukking om storende achtergrondgeluiden buiten te sluiten. Quad Speakers met Dolby Atmos, die in alle drie de Galaxy Tab S8-modellen zitten, zorgen ervoor dat alles goed klinkt.

Processor en geheugen
De tablets zijn uitgerust met de eerste 4nm-chip (de snelste processor ooit in een Galaxy Tablet) en voldoende werkgeheugen en opslag: zo gaat de Tab S8 Ultra zelfs tot 16 GB RAM en 512 GB opslag, terwijl alle drie de modellen met een micro-sd-kaart (6) zijn uit te breiden tot 1 TB aan opslag.

Wi-Fi 6E en batterij
De Galaxy Tab S8, Tab S8+ en Tab S8 Ultra zijn de eerste Samsung-tablets met Wi-Fi 6E (7) – dubbele bandbreedte (8) en topsnelheid en ook buitenshuis heb je een goede verbinding met Galaxy 5G (9).
De batterij gaat een hele dag mee, want Samsung levert een flinke batterij mee van 8.000 mAh naar 10.090 mAh tot liefst 11.200 mAh. En met de 45W-snellader is de tablet in 80 minuten weer helemaal opgeladen. Mocht een van je andere apparaten onderweg een power-boost kunnen gebruiken, dan verbind je je Galaxy Tab S8 via een usb-c-kabel met een Galaxy S22-smartphone en zo functioneert de snelladende batterij van je tablet als draagbare oplader (12).

Tab S8 serie S Pen en camera's
De Tab S8 Ultra en Tab S8+ hebben allebei een verbeterde S Pen. Een speciaal algoritme zorgt voor extreem lage latentie (13), wat resulteert in een schrijfervaring alsof je met een pen over papier glijdt. Dankzij Samsungs exclusieve partnership met Clip Studio Paint (14) verandert je smartphone in een digitaal kleurenpalet, je S Pen in een kwast en je Galaxy Tab S8 in je canvas. Gebruik je tablet en je gekoppelde smartphone om prachtige kunst, toffe tekeningen of hilarische cartoons te maken.
Met zowel de ultrabrede camera aan de voorkant als de camera aan de achterkant van de Galaxy Tab S8 Ultra maak je 4K-video’s van prima kwaliteit. Online tutorials, gameplay of wat je ook maar wilt – met de aanpasbare Selfie Videos (15) die onderdeel uitmaken van Samsungs Screen Recorder toon je het beste van jezelf. Binnenkort komt LumaFusion (16) beschikbaar, een eersteklas bewerkingstool waarmee je je 4K-video’s met je Galaxy Tab S8 en S Pen nog eens extra bijzonder kunt maken.

Android-updates en beveiligingsupdates
De Galaxy Tab S8-serie wordt ondersteund door vier generaties Android OS upgrades (24) en 5 jaar voorzien van beveiligingsupdates. Zo kunnen miljoenen Galaxy-gebruikers over de hele wereld langer van hun toestel genieten met telkens de laatste upgrades op het gebied van veiligheid, productiviteit en meer. Het opschalen gebeurt over de volle breedte van de product line-up. Zo is jouw Galaxy-ecosysteem altijd volledig ondersteund.

Kleuren en keyboard
De Galaxy Tab S8 Ultra verschijnt in Grafiet en de Tab S8 en S8+ in Grafiet, Zilver en Pink Gold (25). Samsung brengt ook een nieuwe Tab S8 Ultra Book Cover Keyboard (26) uit met bredere, verlichte toetsen en aanpasbare snelkoppelingsinstellingen. Ook kun je de S8 Ultra precies zo opstellen als je wilt. De Book Cover Keyboard is gemaakt van premium, antimicrobieel polyurethaan leer en voorzien van een glas gecoate touchpad. Hierdoor kun je een uiterst soepel en vingervlug typen. Met Wireless Keyboard Share (27) link je ook een Galaxy-smartphone, zodat je eenvoudig kunt typen op beide apparaten.
Je personaliseert je Tab S8 met accessoires en add-ons. Zo is er een transparante Note View Cover die ervoor zorgt dat je gewoon met de S Pen kunt schrijven, ook als de cover op je tablet zit. En met de opvallende Strap Cover houd je de Tab S8 altijd comfortabel in de hand (28).

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy Tab S8 is beschikbaar voor € 749,- (128 GB), de Tab S8+ voor € 949,- (128 GB) en de Tab S8 Ultra voor € 1.149,- (128 GB).

 

Galaxy Tab S8

Galaxy Tab S8+

Galaxy Tab S8 Ultra

Display

11-inch, 2560x1600, (WQXGA)

276ppi LTPS TFT, up to 120Hz

12.4-inch, 2800 x 1752, (WQXGA+) 266ppi Super AMOLED, up to 120Hz

14.6-inch, 2960 x 1848, (WQXGA+) 240ppi Super AMOLED, up to 120Hz

* Measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners. Actual viewable area is less due to the rounded corners and camera hole.

OS

Android 12.0

Dimensions

165.3 x 253.8 x 6.3mm

185.0 x 285.0 x 5.7mm

208.6 x 326.4 x 5.5mm

Weight

503g (Wi-Fi) / 507g (5G)

567g (Wi-Fi) / 572g (5G)

726g (Wi-Fi) / 728g (5G)

Camera

Rear

13MP AF + 6MP Ultra-Wide (Dual) + Flash

Front

12MP (Ultra-Wide)

12MP (Wide) + 12MP (Ultra-Wide)

Memory* & Storage

8/12GB + 128/256GB,
microSD up to 1TB**

8/12/16GB + 128/256/512GB, microSD up to 1TB**

* Storage availability may differ by country, model, color, or carrier. Actual storage space availability may vary depending on pre-installed software and by country, model, file size and format.

**MicroSD card sold separately.

Processor

4 nm 64-bit Octa-Core Processor

Battery*

8,000mAh (typical)

Super Fast Charging 2.0(up to 45W)

10,090mAh (typical)

Super Fast Charging 2.0(up to 45W)

11,200mAh (typical)

Super Fast Charging 2.0(up to 45W)

* Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard.

** Chargers sold separately.

Connectivity

5G*, LTE**,Wi-Fi 6E ((802.11 a/b/g/n/ac/ax), Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.2

5G services are only supported in 5G network enabled locations. Requires optimal 5G connection. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

** Availability of LTE model varies by market or carrier.

Color*

Graphite, Silver, Pink Gold

Graphite

* Product color availability may vary by market or carrier.

Connectors

Type-C USB 3.2

Sensors

Accelerometer, Geomagnetic, Gyro, Light, Fingerprint, Hall Sensor

GPS

GPS+GLONASS, Beidou, Galileo

Sound

Quad Stereo Speakers with Sound by AKG, Dolby Atmos®

Microphone

3 Microphones

Video

Recording

4K @ 30fps

Playback

8K @ 60fps

Security

Samsung Knox including Samsung Knox Vault

Biometric Authentication

Fingerprint with Side Key

Fingerprint On Display

Fingerprint On Display

Accessories

S Pen (BLE, Inbox)

Book Cover Keyboard, Book Cover Keyboard Slim, Book Cover, Protective Standing Cover, Note View Cover, Strap Cover

S Pen (BLE, Inbox)

Book Cover Keyboard, Book Cover, Protective Standing Cover

* S Pen and USB Type-C cable included inbox. Other accessories are available for purchase separately. Availability of third party cases may vary by market, carrier and retailer.