Deze week lees je elke werkdag een antwoord van John Vanderaart op een vraag. Dit keer laat hij zien hoe je leuke foto's kunt selecteren die je dan vaker kunt zien.

Ik heb een grote hoeveelheid foto’s die ik zo af en toe bekijk. Is er een mogelijkheid om aan te geven dat ik een bepaalde foto erg leuk vind? Als dat mogelijk is, dan kan ik later snel een collage maken van de leukste foto’s.
Karel W.

Neem de Windows Verkenner erbij, blader door een map met foto's en vraag de Eigenschappen van zo'n superleuke foto maar eens op. Ga dan naar het tabblad Details. En op die plek kun je - bijvoorbeeld - de Waardering voor de foto aangeven (tekst gaat verder onder de afbeelding): 

Vraag 65 afbeelding 1

 

Via het tabblad Detail van de Eigenschappen zou je een foto met sterren kunnen waarderen

Iets als 5 sterren wellicht? Wel even opgelet, want de knop Toepassen moet zich wel laten zien, anders zou je te snel op OK kunnen klikken... Als je daarna het Beeld instelt op Details, dan kun je de kolom Waardering aan de lijst toevoegen. En vervolgens kun je op die kolom Waardering sorteren (tekst gaat verder onder de afbeelding):  

Vraag 65 afbeelding 2

En dan de lijst met de kolom Waardering sorteren. De door jou als beste gewaardeerde foto's staan dan bovenaan

Met als gevolg dat even later de leukste foto's bovenaan in de lijst komen te staan! En het kan ook anders. Als je de leukste foto's hebt gewaardeerd met 5 sterren, dan kun je in het zoekveld van de Windows Verkenner dit invullen: Waardering: 5 sterren. Met als gevolg dat alleen de 5 sterren-foto's worden getoond

Vraag 65 afbeelding 3

Op zoek naar de foto's met 5 sterren. Wat denk je? Gevonden!

Kortom, er zijn diverse manieren om te doen wat jij wilt doen...