Apple heeft in september 2021 de nieuwste Apple Watch, de Apple Watch 7 uitgebracht. Zijn alle verbeteringen en veranderingen reden genoeg om deze te kopen?

In september 2021 kwam Apple met de nieuwste Apple Watch, de Apple Watch 7. Het scherm is iets groter en heeft bovendien ook een hogere helderheid. Op die manier heb je beter zicht op het scherm. De zwarte rand van het scherm, de bezel, is namelijk 20 procent smaller vergeleken met de Apple Watch Series 6. Zo heb je meer ruimte voor het lezen van binnengekomen berichten. Het scherm is bovendien maar liefst 70 procent helderder dan het scherm van zijn voorganger, de Apple Watch Series 6. Maar is dat genoeg om het nieuwe model aan te schaffen?

Verschillen met de Apple Watch 6
Er zijn een aantal verschillen in vergelijking met de Apple Watch 6. Zo is het formaat van de Apple Watch 7 iets groter, zijn de gezondheidsfuncties verbeterd en blijven je Apple Watch bandjes ondanks het grotere formaat gewoon passen, wat overigens ook geldt voor Apple Watch bandjes vrouw. Het is een persoonlijke keuze of je toe bent aan een Apple Watch 7. Wel zijn er een paar verschillen tussen de beide Apple Watches.

Een groter formaat
De Apple Watch 6 heeft een formaat van 40 en 44 millimeter. Ook zijn voorgangers hadden hetzelfde formaat. Maar Apple heeft het formaat van de nieuwe serie aangepast. De Apple Watch Series 6 biedt twee verschillende mogelijkheden: de keuze voor een 41 millimeter formaat of een formaat van 45 millimeter. De Watch 7 is dus een millimeter groter dan zijn voorganger.

Betere gezondheidsfuncties
Apple heeft met de komst van de Apple Watch Series 7 een aantal stappen gezet op gezondheid. Want de Watch is niet alleen een horloge om je notificaties mee af te lezen of te bellen, je kunt het horloge ook gebruiken om je gezondheid mee in de gaten te houden. Zo kan de nieuwe serie zelf herkennen wanneer je aan het fietsen bent. Ook worden de verbrande calorieën realistischer berekend, want het apparaat herkent nu wanneer je op een elektrische fiets zit. Doordat dit model waterdicht is, kun je er met een gerust hart mee gaan zwemmen.

Daarnaast zijn ook de functies uit de Apple Watch 6 aanwezig, zoals bijvoorbeeld een saturatiemeter en het zuurstofniveau in je bloed. Eveneens kun je hartfilmpjes maken met de ECG-app.

Passen mijn bandjes op de Apple Watch 7?
Stel, je hebt Apple Watch bandjes in de kast liggen. Deze heb je gebruikt voor de eerdere generaties. Dan is het geen probleem om deze op de Apple Watch 7 te gebruiken. Ondanks het grotere formaat, blijven de oude bandjes gewoon passen. De bandjes die voor de Apple Watch 42 en 44 millimeter zijn gemaakt, blijven passen op de Apple Watch 45 millimeter variant. Je hoeft de bandjes dus niet te verkopen of speciaal vanwege het nieuwe formaat nieuwe bandjes te kopen.

Grote veranderingen
Er zijn wel een aantal andere grote veranderingen. De usb-a-adapter van je iPhone of Apple Watch past niet meer bij de oplaadkabel van de Apple Watch 7. Apple is namelijk overgestapt naar usb-c-laadkabels. Daarnaast kwam er in november van 2021 eindelijk het nieuws waar veel liefhebbers op hebben gewacht: het model is nu ook beschikbaar met 4G-ondersteuning. Daardoor ben je niet meer volledig afhankelijk van je iPhone. Door een extra e-SIM aan te schaffen bij je provider en dit profiel in te laden op je Watch, krijg je ook zonder tussenkomst van je iPhone berichtjes binnen en kun je er zelfs zonder iPhone mee bellen.

Met de komst van 4G-ondersteuning zijn de Watches nu verkrijgbaar in aluminium of roestvrij staal.

Apple Watch 1