Op pcactive.nl beantwoordt John Vanderaart veel vragen, zoals gisteren over het beveiligen van een usb-stick met een wachtwoord. Vandaag lost hij op hoe Microsoft Edge niet steeds wordt geopend terwijl Google Chrome de standaardbrowser is.

Ik heb Google Chrome ingesteld als mijn standaard webbrowser. Maar sinds kort wordt Microsoft Edge automatisch gestart als ik een zoekopdracht geef. Hoe zorg ik ervoor dat Google Chrome dan weer wordt gebruikt?
Tom van B.

Je doelt natuurlijk op de zoekfunctie van Windows 10/Windows 11, is het niet? Je probleem is ook (een ietsje) te tackelen door eerst Google Chrome te starten en dan van daaruit te gaan zoeken, maar dat is niet helemaal de gewenste oplossing. Toch? De oplossing ligt in het gebruik van een tool als Search Deflector, want er is - nog - geen mogelijkheid om de standaard webbrowser voor de zoekfunctie van Windows 10/Windows 11 in te stellen. Die zoekfunctie confisqueert Microsoft graag voor de eigen webbrowser! Hier een link naar een download op Major Geeks. Er is ook een versie van Search Deflector in de Microsoft Store te vinden, zie afbeelding 2.

Vraag 57 afbeelding 1
Afbeelding 1: Search Deflector gaat ervoor zorgen dat Microsoft Edge wordt gepasseerd als de zoekfunctie van Windows 10/Windows 11 wordt gebruikt.

Vraag 57 afbeelding 2
Afbeelding 2: Je kunt Search Deflector - weliswaar betaald - ook in de Microsoft Store vinden.