ASTRO Gaming is een merk van Logitech en bracht al eerder de ASTRO A10 Wired Gaming Headset uit. Lees hier wat er is verbeterd bij zijn opvolger de ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming Headset.

ASTRO Gaming heeft de nieuwe ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming Headset aangekondigd. Deze headset is vernieuwd ten opzichte van de originele A10 headset, want o.a. lichter, verbeterde sliders en een refresh qua design bieden. Deze nieuwe bedrade headset is verkrijgbaar in vijf kleuren: zwart, wit, mint, grijs en lila.

ASTRO A10 Gen 2 Wired Gaming Headset
De A10 Gen 2 moet met de op maat afgestelde 32 mm ASTRO Audio dynamische drivers voor een helder en zorgvuldig gebalanceerd hifigeluid zorgen. Naast deze dynamische audio biedt hij multiplatform-ondersteuning. De geïntegreerde microfoon kan omhoog worden geklapt om het geluid te dempen (voor privacy) en omlaag voor heel heldere communicatie via een 6,0 mm eenrichtings-microfoon.
Met een gewicht van slechts 246 gram is de A10 Gen 2 licht en comfortabel genoeg om de hele dag te dragen. De A10 Gen 2 past bij veel mensen, maar hij is ontworpen en geoptimaliseerd voor kleinere hoofdmaten. De gewatteerde hoofdband en oorkussens van traagschuim, in combinatie met een heel lichte constructie, zorgen voor een lekker licht comfort.
De A10 Gen 2 is een van ASTRO's meest duurzame gaming headsets en gecertificeerd CarbonNeutral, wat betekent dat ASTRO hoogwaardige gecertificeerde koolstofcompensaties financiert om de koolstofimpact van het product tot nul te reduceren. De plastic onderdelen bevatten minimaal 35 procent post-consumer gerecycled materiaal, en de papieren verpakking is afkomstig uit FSCTM-gecertificeerde bossen. Door voor deze gamingheadset te kiezen, dragen gebruikers een steentje bij aan een verantwoord beheer van de bossen in de wereld.
De A10 Gen 2 bevat ook kleine details, zoals linker- en rechterbraille-indicators voor mensen met een visuele handicap, een ultra-duurzame hoofdband voor betrouwbare, stevige prestaties en een ergonomische over-ear constructie voor pijnvrije en lange gamesessies.

Ten opzichte van de vorige generatie A10 headsets is deze generatie o.a. maar liefst 20% lichter, bevat de headset verbeterde sliders, zijn de oorkussens en hoofdband vervangbaar (zodat je niet gelijk een nieuwe headset hoeft te kopen) en heeft hij een mooie refresh qua design gekregen.

Prijzen en beschikbaarheid
De ASTRO Gaming A10 Gen 2 Wired Gaming Headset is vanaf half maart verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 59,99.

Astro A10