Oppo lanceert met de Find X5 Series de nieuwste smartphoneserie met innovatieve camera's, mooi design, goede processors en lange batterijduur, precies wat smartphonegebruikers willen.

Oppo voorziet zijn nieuwe Find X5-vlaggenschipserie, bestaande uit de Find X5 Pro, Find X5 en Find X5 Lite, van innovatieve cameratechnologieën, waaronder Oppo’s zelfontworpen MariSilicon X Imaging NPU. Deze technologie is bedoeld voor een grote uitdaging voor smartphones met betrekking tot video-opnames, namelijk filmen in donkere omstandigheden. Ook beschikken de smartphones over een dubbel IMX766-camerasysteem, goede processors, een mooi design en SUPERVOOC-snelladen. Binnenkort kun je een review verwachten van de Oppo Find X5, dat toestel is in ons bezit. Overigens: wellicht mis je de Find X4, maar Oppo slaat dit cijfer over omdat het een ongeluksgetal is voor Chinezen.

Design Find X5 Pro
Het design van de Find X5-serie bouwt voort op de eerdere Find X-serie en de Find X5 Pro heeft een hoogwaardige gebogen behuizing die is geïnspireerd op ruimtevaartuigen. De ultraharde, keramische achterkant van de Find X5 Pro zorgt voor een strakke, verfijnde afwerking en dit keramische achterpaneel kost volgens Oppo ruim 168 uur om te maken. De behuizing is daarnaast spat-, water- en stofbestendig met een IP68-classificatie. Het toestel is verkrijgbaar in de kleuren Ceramic White en Glaze Black.

Display
Het display van de OPPO Find X5 Pro is een 6,7inch gebogen AMOLED-scherm met een WQHD+-resolutie, 100% P3-kleurengamma-dekking en het 10-bits scherm geeft meer dan 1 miljard kleuren weer. De OPPO Find X5 Pro verbetert tevens de weergaveprestaties met de eerste multi-helderheid kleurkalibratie in zijn soort, aldus Oppo. Hierdoor worden consistente kleuren gecreëerd, of gebruikers nu naar het scherm kijken bij zwak kunstlicht of bij fel zonlicht.

Processor en batterij
De OPPO Find X5 Pro beschikt over de snelle multi-core Snapdragon 8 Gen 1-processor en een grote dual-cell batterij van 5000 mAh. Met de ondersteuning van de verbeterde 80W SUPERVOOC-snellader kan de OPPO Find X5 Pro in slechts 12 minuten van bijna leeg tot 50 procent worden opgeladen. Met 50W-AIRVOOC kan het toestel bovendien in slechts 47 minuten tot 100 procent draadloos worden opgeladen.

Android 12, ColorOS 12.1 en updates
Oppo’s nieuwe schil ColorOS 12.1 is aanwezig op de Find X5-serie evenals Google’s Android 12-besturingssysteem, zodat je volledige toegang hebt tot de Google Play Store en de meer dan 3 miljoen apps.
Oppo belooft drie grote Android-updates en rolt vier jaar lang beveiligingspatches uit.

4K Ultra Night Video
Zoals gezegd is filmen in donkere omstandigheden een uitdaging. Oppo komt daarom met een speciale Imaging NPU (Neural Processing Unit) met de naam MariSilicon X, zodat er meer licht is in het donker en waarbij je niet inboet op kleur. MariSilicon X is ontworpen voor beeldverwerkingsprestaties, gebaseerd op een 6-nanometer proces, en dat moet zorgen voor een viervoudige verbetering van de nachtelijk waargenomen videoresolutie, minder korrel en superieure kleurweergave. Hiermee is 4K Ultra Night Video voor de eerste keer mogelijk op een Android-smartphone, waarbij ieder frame zo helder is als een foto.
OPPO’s MariSilicon X is een onderdeel van het geavanceerde camerasysteem van de Find X5 Pro. De groothoek- en ultragroothoekcamera’s zijn beide uitgerust met Sony’s geavanceerde 50MP IMX766-topsensoren, met een sensorgrootte van 1/1.56”, 2um-grote pixelgrootte na binning.
De groothoekcamera beschikt bovendien over een vijfassig OIS-systeem – de eerste in zijn soort – dat zich bij elk gebruik optimaliseert om handtrillingen tegen te gaan, ruis te verminderen en scènes te verscherpen.
De OPPO Find X5 Pro wordt eveneens geleverd met een verbeterde voorcamera. Een slimme 32MP-lens legt details in mooie helderheid vast, tevens dankzij de MariSilicon X Imaging NPU. Dit zorgt voor een groter dynamisch bereik en mooie echte texturen die selfies laten stralen. De Always ON-functie (AON) weet wanneer het scherm verlicht moet blijven. Bovendien kunnen gebruikers door apps navigeren door middel van handgebaren.
Ten slotte is de Find X5-serie de eerste Oppo-smartphoneserie die Hasselblad-camerasoftware bevat: deze software verbetert en verfijnt de prachtige en natuurlijke kleuren van foto’s.

OPPO Find X5 en Find X5 Lite
De OPPO Find X5 en Find X5 Lite zijn ook geïntroduceerd binnen de Find X5-Serie, zodat de prestaties van deze serie en het premium design voor een breed publiek beschikbaar zijn. Wel zijn een aantal specificaties natuurlijk van een andere orde als bij de Pro-versie.
Zo beschikt hij over de Snapdragon 888-chip, kun je ook snelladen en is er een 4800mAh-batterij. Het scherm is iets kleiner dan de X5 Pro en heeft een lagere resolutie (6,55 inch met 2400 bij 1080 pixels). Verder zijn er twee 50MP-camera’s, maar de eigen chip voor beeldverwerking ontbreekt. Inzoomen doe je met de 13 megapixel-telelens.
De OPPO Find X5 is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en heeft een luxueuze afwerking, met mat glas en een behuizing die bestand is tegen vingerafdrukken. De matte textuur, waarvan 90% bestaande uit fijne korrels, creëert een prachtige, bijna zijdeachtige glans die speelt met licht en prettig aanvoelt in de hand.
Bovendien bevat de OPPO Find X5 hetzelfde dubbele IMX766-camerasysteem, welke wordt aangedreven door OPPO’s zelfontwikkelde MariSilicon X NPU. Daarnaast is de smartphone voorzien van een 6,5-inch 120Hz miljard-kleurenscherm, 80W SUPERVOOC-snelladen, draadloos opladen met 30W AIRVOOC en meer.
Met de OPPO Find X5 Lite kunnen gebruikers professionele portretten maken, dankzij de prima cameraconfiguratie en AI-verbeterde beeldverwerkingsfuncties. De Find X5 Lite stelt je in staat is om DSLR-achtige portretten vast te leggen met behulp van functies zoals Portretmodus, Bokeh Flare Portretvideo en meer. Dit toestel is verkrijgbaar in de kleuren Starry Black en Startrails Blue.

Prijzen & beschikbaarheid
De OPPO Find X5 Series is  beschikbaar voor pre-order en vanaf 11 maart direct verkrijgbaar bij o.a. Belsimpel, Ben, Bol.com, Coolblue, KPN, MediaMarkt, Mobiel.nl, OPPO e-store, PhoneHouse, Tele2, T-Mobile en Vodafone.
• OPPO Find X5 Pro met 12GB RAM + 256GB ROM, in de kleuren Ceramic White en Glaze Black, is los verkrijgbaar voor een adviesprijs van €1.299, of i.c.m. een abonnement.
• OPPO Find X5 met 8GB RAM + 256GB ROM, in de kleuren Black en White, is los verkrijgbaar voor een adviesprijs van €999, of i.c.m. een abonnement.
• OPPO Find X5 Lite met 8GB RAM + 256GB ROM, in de kleuren Starry Black en Startrails Blue, is los verkrijgbaar voor een adviesprijs van €499, of i.c.m. een abonnement.

Scherpe OPPO-combideals: voordeel tot wel € 406!
Vanaf 24 februari tot en met 4 april 2022 biedt OPPO verschillende combideals aan bij aankoop van een toestel binnen de OPPO Find X5 Series. Consumenten krijgen tot €406 aan gratis gadgets cadeau:
• Een OPPO Enco X t.w.v. €179, OPPO Watch Free t.w.v. €99, OPPO AirVOOC 50W draadloze oplader t.w.v. €79 en Kevlar-beschermhoes t.w.v. €49 cadeau bij aankoop van een OPPO Find X5 Pro. In totaal een voordeel van €406!
• Een OPPO Enco X t.w.v. €179, OPPO Watch Free t.w.v. €99 en Kevlar-beschermhoes t.w.v. €49 cadeau bij aankoop van een OPPO Find X5. In totaal een voordeel van €327!
• Een OPPO Enco Free2 t.w.v. €99, OPPO Band t.w.v. €49 en speciale beschermhoes t.w.v. €29 cadeau bij aankoop van een OPPO Find X5 Lite. In totaal een voordeel van €177!
Klanten die gebruik willen maken van OPPO-combideals, kunnen hun gratis cadeaubox tot uiterlijk 18 april 2022 claimen via https://www.oppo.com/nl/promotion/.

Oppo Find X5 en lite