Op pcactive.nl beantwoordt John Vanderaart vragen, zoals wat je kunt doen als je eigenlijk een te kleine databundel hebt, maar niet meer geld wilt uitgeven.

Ik heb een te kleine databundel voor mijn smartphone. Maar ik wil niet meer geld uitgeven voor een grotere databundel. Wat nu te doen?
Wim V.

Wie niet sterk is, moet slim zijn. Oftewel zuinigheid met vlijt! Realiseer je dat de databundel wordt aangesproken op het moment dat je geen wifiverbinding hebt. Waarmee de mogelijke oplossing voor de hand ligt: "Zorg ervoor dat jij bij zoveel mogelijk wifipunten kunt aankoppelen." Thuis sowieso. Maar ook op je werk, in het café, bij kennissen, enzovoort. Verder kun je instellen dat bepaalde apps alleen van wifi gebruik mogen maken en ook dat kan behoorlijk schelen, zoals je ziet op onderstaande afbeelding 1. Dat laatste kun je doen door de databesparing in te schakelen en - per app - het ongelimiteerde gebruik uit te schakelen. Doe dat bijvoorbeeld met de app van YouTube, want dat is een 'zuiper'...

Vraag 41 afbeelding 1

Een ideetje is mogelijk het inschakelen van de databesparing voor bepaalde apps. Ongelimiteerd gebruik kun je daarmee tackelen.