Inmiddels hebben steeds meer mensen Windows 11 op hun computer en onlangs kwam Microsoft met de eerste grote update voor Windows 11, KB5010414. Lees hier wat deze inhoudt en hoe je hem kunt downloaden, want deze feature-update is geen automatische update.

Op 15 februari is de eerste grote Windows 11-update door Microsoft vrijgegeven, zoals je kunt zie op onderstaande afbeelding. Deze feature-update is te vinden als KB5010414 en komt met een groot aantal fixes (reparaties) voor problemen in de eerste versie van Windows 11. Waarbij opgemerkt dat het met die problemen eigenlijk best is meegevallen... Wie evenwel de lijst met verbeteringen en oplossingen oftewel update-features doorneemt, die realiseert zich dat Windows 11 misschien wat te vroeg is vrijgegeven door Microsoft. In nogal wat gevallen spreken we niet over fixes, maar over het inhalen van achterstallig onderhoud. Ook nu weer zijn de koppelingen met Microsoft Office en Microsoft Teams nog verder doorgevoerd. Dus snel naar Windows Update en meteen ophalen die nieuwe versie van Windows 11. 

Windows 11 feature-update downloaden
De Windows 11 feature update is een zogeheten preview release en dat is geen automatische update. Microsoft voert bij Windows 11 in verband met de veiligheid systeem- en app-updates wel automatisch door. Je zult dus naar de update moeten zoeken via Windows Update: tik in het zoekvenster Windows Update of ga naar de Startpagina, klik op Instellingen en daarna op Windows Update. Daar zie je alle updates die beschikbaar zijn of al geïnstalleerd zijn. Updates onder Windows 11 worden dus normaliter automatisch geïnstalleerd, maar je zult KB5010414 handmatig moeten downloaden en installeren. Nieuwtje 5 afbeelding 1

De nieuwste versie van Windows 11 is gewoon via de Windows Update-functie te downloaden en te installeren