John Vanderaart beantwoordt elke dag op pcactive.nl een vraag. Hij geeft vandaag antwoord op een foutmelding van Adobe Reader, gisteren gaf John antwoord hoe je Delta Search verwijderen kunt.

Ik krijg regelmatig e-mailberichten, ook met bijlagen in pdfformaat. Als ik die mailberichten direct afdruk, dan is er geen probleem. Om inkt te besparen, verzamel ik een aantal e-mailberichten die dan in één keer geprint kunnen worden. Ik zet die e-mailberichten bij elkaar in een map met printopdrachten. Maar als ik dan probeer te printen vanuit die map met printopdrachten, dan geeft Adobe Reader een foutmelding. Wat gebeurt hier?
Charles C.


Kijk eens goed wat er uiteindelijk in die map met printopdrachten staat en dat gaat het natuurlijk om de bestandstypen. Een pdf-bestand is geen txt-bestand en ook geen eml-bestand. Verschillende bestandstypen hebben zomaar verschillende apps nodig om te kunnen worden geopend. En ook kunnen niet alle bestandstypen via de optie Kopiëren naar in het Windows Verkenner-contextmenu richting de printer worden gestuurd. Ga eens iets anders te werk… Zorg in die map met printopdrachten voor submappen waarin je de verschillende bestandstypen neerzet en ga daarna afdrukken per bestandstype. Dat betekent natuurlijk wel dat je de bijlagen van de e-mailberichten vooraf moet bewaren in de juiste submap(pen).

pdf g53c87535e 1280