John Vanderaart beantwoordt elke dag een vraag op pcactive.nl. Vandaag gaat hij in op de vraag of en hoe je het Startmenu van Windows 11 kunt aanpassen.

Het Startmenu van Windows 11 staat in het midden op de taakbalk. Daar ben ik niet blij mee, want ik zie dat Startmenu liever aan de traditionele linkerkant van het beeldscherm staan. Hoe is dat in te stellen?
Hans van D.

De vorige keer beantwoordde John Vanderaart de vraag of er een stopwatch-functie is in Windows 11 is. Vandaag vertelt hij over het aanpassen van het Startmenu van Windows 11.

Dat gecentreerde Star-menu van Windows 11 is ongetwijfeld komen overwaaien uit de iMac-hoek. Zoals je weet, is het bij Microsoft al snel liever goed afgekeken dan slecht verzonnen. Vergeet dit verder… Klik intussen de taakbalk van Windows 11 aan met de rechtermuisknop en kies dan voor het contextmenu Taakbalkinstellingen. Je komt dan terecht bij de sectie Taakbalk van de Persoonlijke instellingen van de overkoepelende Instellingen van Windows 11. Ga nu op zoek naar de sectie Gedrag van taakbalk en klik die sectie maar eens open. De optie waar je – op dit moment – naar op zoek bent is Uitlijning van de taakbalk. Als je dat instelt op Links, dan gedraagt de taakbalk zich weer zoals je dat gewend was van Windows 10. En nu je hier toch bent: “Kijk zéker wat verder rond, want de taakbalk van Windows 11 kent nog veel meer leuke geheimen!”

Vraag 5 afbeelding1