Elke smartphone heeft tegenwoordig een camera, maar de kwaliteit van de afbeeldingen scheelt behoorlijk. De Samsung Galaxy S21 is echt iets voor liefhebbers van film- en fotografie.

Kun jij je de eerste foto's die je op een mobiele telefoon maakte nog herinneren? Kun je het je nog voorstellen dat je ooit een mobiele telefoon had zonder camera? De eerste smartphone met camera dateert van het jaar 2000. Voor de wisseling van het millenium heeft dus nooit iemand met een mobiele telefoon een foto kunnen maken! De eerste smartphone met camera was de Sharp J-SH04. Deze werd in Japan op de markt gebracht en had een camera met 0,11 megapixel. Heel wat anders dan de Samsung S21 die momenteel de markt verovert!

Geschiedenis van de Samsung Galaxy S-serie
Zo door de jaren heen is er een heleboel veranderd op het gebied van mobiele fotografie. Waar je vroeger foto's maakte puur voor jezelf, stuur je anno 2022 foto's à la seconde door naar wie je ook maar wil, overal ter wereld. Van enorm korrelige foto's naar prijswinnende meesterwerkjes! Er zijn zelfs fotografen die alleen nog maar gebruikmaken van hun smartphone voor het maken van foto's! Samsung stapte pas in 2010 in de markt van smartphones. Het merk kon niet achterblijven bij grote namen als Apple en kwam daarom in 2010 met de Samsung Galaxy S.

Wat heeft de Samsung S21 filmers en fotografen te bieden?
Sprongetje naar 2021, waarin de Samsung Galaxy S21 op de markt kwam. Door de jaren heen heeft de S-serie van Samsung zich uitermate goed ontwikkeld. De Samsung Galaxy S21, opvolger van de Samsung Galaxy S20, heeft veel te bieden voor de hobbyfotograaf. De cameramogelijkheden van dit toestel zijn namelijk groots te noemen. Het meest opmerkelijke aan dit toestel is dat deze een nieuwe functie heeft, waardoor je zowel tegelijkertijd vóór als achter je toestel kan filmen. Deze functie heet Director View en kan heel nuttig zijn voor bijvoorbeeld vloggers (of camjo-journalisten) die zowel hun eigen reactie op camera willen hebben, als willen laten zien wat er voor hun op straat gebeurt. Andere mogelijkheden van de Samsung Galaxy S21 zijn de Single Take, waarmee je met één klik 14 foto's tegelijk kunt maken. En een screenshot halen uit een door jezelf gemaakte video? Geen probleem met Video Snap. Met deze functie knip je deze zo uit je video, in een resolutie van 33 megapixels. Denk nu nog eens terug aan die Sharp J-SH04 met 0,11 megapixels...

Nog even voor de gadgetfreaks onder ons: het toestel heeft een dynamix AMOLED 2x-scherm van 6,2 inch. Haarscherp dus en dankzij het verversingssnelheid van 120 Hz kijk je je filmpjes heel smooth. Standaard heeft de S21 een opslagruimte van 128 GB, maar je kunt dit toestel ook aanschaffen met 256 GB. Jouw keuze.
Heel handig is het feit dat scherm heel sterk is door het GG7 Gorilla Glass Victur. De kans op krassen of barsten is dan ook niet heel groot.

Wat heeft de S21 nog meer in huis?
Natuurlijk ondersteunt de Samsung Galaxy S21 snel 5G-internet. Een mooie gadget die je eigenlijk sowieso bij je telefoon wilt hebben, is de Galaxy SmartTag. Hiermee koppel je je telefoon aan je sleutelbos en je portemonnee. Zo raak je die dus echt nooit meer kwijt. Je kunt de SmartTag natuurlijk ook aan andere spullen koppelen die je niet kwijt wilt raken.
Nog meer smart is dat je je telefoon kunt koppelen aan nog veel meer handige dingen in huis, zoals aan je televisie. Via Motion Mirror maak je van je huis een sportschool, en jouw bewegingen komen daarbij gewoon op de televisie. Zonder dat anderen daarbij meekijken natuurlijk! Heb je meer smart-apparatuur in huis? Ook die koppel je gemakkelijk aan je telefoon. Zo sluit je met een druk op de knop de jaloezieën in je woonkamer of zet je juist de radio aan. Je telefoon als afstandsbediening van je woonleven, zo zou je het kunnen zien.

Het oog wil ook wat
Maar hoe ziet die Galaxy S21 er dan eigenlijk uit? Het is maar net wat je zelf wilt, ze zijn namelijk verkrijgbaar in roze, paars, wit en grijs. En spreken die kleuren je allemaal niet helemaal aan? Dan koop je gewoon een hoesje voor om je smartphone.