Wil jij meer conversie, naamsbekendheid of een hogere omzet? Marketing kan je hierbij helpen, in dit blog leggen we uit hoe.

Als bedrijf zijnde wil je natuurlijk graag meer conversie, naamsbekendheid of een hogere omzet. Dat kan via marketing en er zijn verschillende soorten marketing die jij kan inzetten om een doelgroep kennis te laten maken met jouw product. In deze blog zullen we er drie uitleggen, en toelichten wat deze marketingvormen voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Lees dus snel verder!

1. SEO Optimalisatie
Een goede manier om veel potentiële klanten te bereiken, is aan de hand van SEO Optimalisatie. Hiermee pas jij je website zo aan, dat deze hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Dit is erg handig, want iedereen die op jouw product zoekt, zal kennismaken met jouw bedrijf. In principe brengt deze marketingvorm geen kosten met zich mee, aangezien je het volledig zelf kan uitvoeren. Zorg ervoor dat je website voldoet aan de eisen die Google stelt om hoog in deze zoekresultaten te belanden, zoals gebruiksvriendelijkheid en het juiste taalgebruik.

2. Social Media marketing
Wil jij graag mensen laten kennismaken met jouw product of dienst, maar ook met jouw bedrijf en wie je zelf bent? Dan is social media marketing een hele geschikte marketingvorm. Hier kan je gemakkelijk producten promoten, maar ook het gezicht achter het product laten zien. Bij social media marketing is het belangrijk dat je rekening houdt met je tone-of-voice: hoe willen jouw volgers toegesproken worden? Social media marketing is erg effectief, omdat je zeker weet dat de personen die jij aanspreekt, geïnteresseerd zijn in je product. Ze volgen je namelijk al.

3. Guerilla marketing
Wil jij zorgen voor een eenmalige shock om jouw product of dienst op de kaart te zetten? Guerilla marketing is dan perfect voor jou! Met guerilla marketing zorg jij namelijk voor een eenmalige actie die mensen zal verrassen. Het doel van guerilla marketing is om voor gratis publiciteit te zorgen, door viraal te gaan. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je guerilla marketing succesvol kunt inzetten, kan het een hele effectieve marketingvorm zijn.

Traffic Today
Het kan lastig zijn om elke marketingvorm even succesvol uit te voeren. Het kan daarom een goed idee zijn om een online marketing bureau zoals Traffic Today in te schakelen. Zij hebben de juiste kennis en ervaring om jouw bedrijf naar een hoger online niveau te brengen en helpen je graag om deze stap succesvol te maken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Traffic Today