Het duurt nog even voordat de Samsung Galaxy S22 modellen verschijnen, maar de modellen en specificaties van de Galaxy S22 zijn wel uitgelekt…

Mede dankzij LetsGoDigital komen we steeds meer te weten over de Samsung Galaxy S22-serie. Zo is de officiële marketingposter van Samsung Electronics in hun handen gevallen, twee maanden voor de officiële release. We vertellen je graag meer over de komende verwachte toestellen.

Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra
Zoals te zien op de foto hierboven, krijgt de Samsung Galaxy S22 Ultra een water drop camera design. Verder vind je aan de onderzijde van de achterkant de tekst Galaxy S22 Ultra. Deze S22 Ultra heeft veel weg van de Galaxy Note-serie. Daarnaast blijkt uit de afbeelding dat de S22 Ultra compatibel zal zijn met de S Pen van Samsung. De pen is in zijn geheel zwart, alleen het uiteinde van de pen lijkt dezelfde kleur te hebben als de telefoon. Tot slot is bekend dat het de eerste Galaxy S-serie smartphone wordt met een ingebouwd S Pen-compartiment, net zoals de Galaxy Note-serie. Hierdoor zullen de hoesjes met een S Pen-vakje niet verkocht worden bij deze telefoon.
Het Ultra-model wordt voorzien van een quad-camera met een 108MP hoofdcamera, een 12MP ultra-groothoekcamera en twee 10MP telefotocamera’s voor een 3x en 10x optische zoom.

Samsung Galaxy S22/S22 Plus
Op de uitgelekte marketingposter bovenaan dit artikel zie je dat naast de S22 Ultra er nog een andere telefoon is afgebeeld (in het wit): de Galaxy S22 Plus. Op de foto hieronder zie je alle modellen. Het Samsung Galaxy S22-basismodel zal er hetzelfde uit gaan zien als de S22 Plus. Een van de grootste verschillen is de grootte: waar het S22-basismodel beschikt over een 6,06inch AMOLED-display, heeft de S22 Plus een 6,55inch scherm.
Verder worden de camera’s veranderd ten opzichte van de voorganger. Deze zullen minder uitsteken, waardoor de smartphone minder wiebelt als je het op tafel legt. Daarnaast is de ronding waarin het camera-eiland overloopt richting de zijkant en bovenzijde van de telefoon verkleind.

Galaxy s22 plus

Zowel het S22 basis- als Plusmodel worden voorzien van een triple-camera bestaande uit een 50MP groothoekcamera, een 12MP ultra-groothoekcamera en een 12MP zoomcamera met 3x optische zoom.

Prijs en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy S22-serie wordt naarverwachting gelanceerd in februari 2022, vooralsnog zijn de definitieve prijzen niet bekend.
De S22 Ultra zal verkocht worden in de kleuren zwart, wit, rood, groen en een nieuwe kleur, namelijk roze/paarsig. De officiële naam hiervoor is nog onbekend, echter wordt er verwacht dat het Turkish Rose gaat heten.
De S22/S22 Plus wordt verwacht in de kleuren wit, zwart, groen en rose goud.