Wi-Fi 6 mesh zorgt voor sneller internet en dat is beschikbaar voor de gehele D-Link Eagle PRO AI-serie. Wat dit precies inhoudt en in welk opzicht de routers hierdoor nog meer verbeterd zijn, lees je hieronder.

Net zoals de D-Link COVR-1103 komt de D-Link Eagle PRO in de vorm van kleine kubussen. De Wi-Fi 6 mesh-uitbreiding zorgt voor snellere internet- en datasnelheden en verbetert de dekking met Wi-Fi 6. Mesh-technologie zorgt ervoor dat deze dekking voortdurend wordt geoptimaliseerd. Als aanvullende functie biedt de Eagle PRO AI kunstmatige intelligentie.

Snelheden
De Eagle PRO AI is een serie geavanceerde routers van D-Link en die wordt nu uitgebreid met de AX1500 Mesh-Systems. Hierdoor krijgen dualband netwerken gecombineerde draadloze snelheden tot 1500 Mbps. Er wordt hier gebruikgemaakt van de nieuwste Wi-Fi 6-technologieën, zoals 1024 QAM, MU-MIMO en OFDMA.
De Eagle PRO is verder uitgerust met een ingebouwde AI WiFi-optimizer die continu verbinding maakt met het beste wifikanaal. De AI Traffic Optimizer zorgt ervoor dat de belangrijkste netwerkverkeer voorrang krijgt, waardoor gebruikers een optimale gebruikerservaring en maximale stabiliteit ervaren.

De Eagle PRO AI AX1500 Mesh heeft een wifibereik die maar liefst 370 tot 500 vierkante meter dekt, afhankelijk van of je een set van twee of drie stuks hebt. De Eagle PRO is uit te breiden tot maximaal vier units.

Ingebouwde AI-assistent
De ingebouwde AI-assistent beoordeelt het netwerk automatisch en stuurt aanbevelingen en rapporten die te zien zijn op de app of de webconfiguratie van de apparaten. De beveiliging komt met WPA3. Deze beschermt de apparaten op het wifinetwerk door middel van de nieuwste draadloze codering. Verder is de Eagle PRO AI-serie compatibel met zowel Google Assistent en Amazon Alexa.

Prijs en beschikbaarheid
De set met 3 apparaten zijn al verkrijgbaar vanaf midden december 2021 voor een adviesprijs van € 193,- en de 2-sets zijn verkrijgbaar in het eerste kwartaal van 2022 en heeft een adviesprijs van € 129,-.

D Link Eagle Pro