Twitter blikt aan het einde van het jaar terug op de meest besproken onderwerpen in Nederland. Lees hier welke tweets in 2021 de meest besproken onderwerpen waren.

Ieder jaar heb je een aantal tweets die opvallend veel aandacht krijgen. In 2021 waren onder andere het Eurovisie Songfestival, dat we weer konden schaatsen op natuurijs en de Olympische Spelen in Japan veel besproken onderwerpen op Twitter. Er werden veel berichten gedeeld onder de hashtags #schaatsenopnatuurijs, #olympischespelen en #ZiekVeelLiefdeVoorRuud. Lees hieronder de meest populaire tweets van 2021, of lees hier de Twitter populairste emoji's en hashtags in 2021 in Nederland .

Royce de Vries
Het bericht dat de familie De Vries hoopte nooit te hoeven delen, werd afgelopen juli werkelijkheid met het overlijden van Peter R. de Vries. Wanneer woorden tekort schoten, reageerden de Nederlandse Twitteraars massaal met ongeloof, liefde en steun op het bericht van Royce de Vries.

Tweet Royce de Vries

Rivaliteit ten top
Sinds Max Verstappen deelneemt aan de Formule 1, gaat de populariteit van de sport door het dak. De spanning is dit seizoen om te snijden en kan het zomaar zijn dat Max eindelijk Lewis Hamilton weet te onttronen. Zijn gedurfde en soms buitensporige rijstijl, competentie en rivaliteit met Lewis zorgt voor veel spektakel op en naast de baan – en op Twitter, waar fans en experts elkaar weten te vinden.

Tweet Max Verstappen

Nederlandse atletiek historie op de Olympische Spelen
Toen Sifan Hassan wederom goud won, kon Gregory Sedon zijn enthousiasme niet bedwingen en juichte de NOS-studio goed bij elkaar!

Tweet Olympische Spelen
Solidariteit biedt hoop
Ook voor de hulpverleners van ons land lieten de Nederlandse twitteraars hun blauwe harten sneller kloppen en de hulpverleners konden rekenen om hartverwarmende comments en een flinke dosis aan likes.

Tweet solidariteit

#ZiekVeelLiefdeVoorRuud
Dat Twitter een community vol liefde is, werd afgelopen september weer bewezen toen #ZiekVeelLiefdeVoorRuud menig tijdlijn domineerde. Ruud ten Wolde was een jonge, veelbelovende, journalist bij RTL die vocht tegen kanker. Tijdens zijn gevecht schreef hij zijn boek Ziek Gelukkig, dat kort na zijn overlijden werd gepubliceerd. Impact maakte Ruud zeker, zijn boek stond namelijk lange tijd om nummer 1 in de bestsellerslijst.

Tweet Ruud ten Wolde

De mooiste gesprekken op het platform
We gaan weer richting het winterse weer… Afgelopen februari stonden we met z’n allen sinds lange tijd weer op natuurijs. Met een koek en zopie opwarmen na een heerlijk rondje op de ijzers. Dit is hoe we Nederland het liefste zien in de winter.

Tweet winters weer