In dit artikel helpen we je in drie stappen een geschikte MacBook hoes te vinden. Je kunt deze stappen uiteraard ook volgen als je een hoes zoekt voor een ander model laptop.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een hoesje om zijn of haar mobiele telefoon. Het helpt de telefoon te beschermen tegen schade, als men het toestel per ongeluk laat vallen. Ook biedt een bookcase hoesje ruimte voor bijvoorbeeld een pinpas. Opvallend is dat het aantal mensen met een hoes voor de laptop kleiner is. Toch is het ook voor het beschermen van je MacBook of Windows-aptop sterk aan te raden om een hoes aan te schaffen. De hoes voorkomt barsten in het scherm als je de laptop laat vallen, gaat schade aan de behuizing van het apparaat tegen en absorbeert de klap gedeeltelijk als je deze ergens tegenaan stoot.
In dit artikel helpen we je in drie stappen een geschikte MacBook hoes te vinden. Je kunt deze stappen uiteraard ook volgen als je een hoes zoekt voor een ander model laptop.

Stap 1: geschikt formaat MacBook hoes
Allereerst is het belangrijk dat de hoes qua formaat aansluit bij je MacBook. Je wilt voorkomen dat de laptop in de hoes kan gaan schuiven. Soms komt er wat vuil in de hoes terecht, denk aan stof, kleine zanddeeltjes, enzovoorts. Het vuil kan over de behuizing van de laptop schuren als de hoes te groot is voor de laptop en de laptop zodoende kan bewegen. Door specifiek voor een MacBook hoes te kiezen, weet je vrijwel zeker dat deze qua formaat aansluit op de afmetingen van je MacBook.

Stap 2: materiaal van de MacBook hoes
Nu je een eerste selectie hebt kunnen maken op basis van het formaat van de hoezen, kun je kijken naar het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen een hoes van stevig kunststof, welke je over de laptop heen klikt. Je hoeft je laptop niet eerst uit een hoes te trekken, maar kunt deze direct gebruiken na het openklappen hiervan. Vergelijk het met de backcover hoesjes voor een telefoon of tablet. Het alternatief is de sleeve. Deze hoes trek je over de laptop heen en is relatief dun. De sleeve biedt bescherming tegen lichte stoten. Zou je de laptop op de grond laten vallen, dan biedt een sleeve in veel gevallen onvoldoende bescherming.
Een derde optie is een dikkere hoes van stevig rubber. Het rubber is bestand tegen een veel hardere klap dan het materiaal waarvan de sleeve gemaakt is. Doordat de hoes dikker is, neem je deze minder makkelijk mee dan een sleeve of een harde backcover voor je laptop.

Stap 3: let op de ruimte voor extra’s
Mogelijk wil je naast je laptop ook direct een notitieblok en een pen mee kunnen nemen. Of wat te denken van een oplaadkabel voor je mobiele telefoon? Het is prettig, wanneer een MacBook hoes hier enige ruimte voor biedt. Vaak zit aan de voorzijde van een sleeve een opbergvak, waar je deze spullen in kunt bewaren.

Niet iedere sleeve is van handvaten aan de bovenzijde voorzien. Je kunt zo’n sleeve dus alleen onder je arm meenemen. Veel mensen vinden het prettig om de handvaten te gebruiken.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met hoesjesdirect.nl