Op 2 december heeft Apple de winnaars van de App Store Award 2021 bekendgemaakt. Dit zijn volgens het redactieteam van de Apple App Store de beste iPhone en iPad apps en games van 2021, zowel wereldwijd als voor Nederland.

Niels Brouwer

Het is december en dus weer tijd voor de lijstjes. Het redactieteam van de Apple App Store heeft de beste iPhone en iPad apps en games van 2021, zowel wereldwijd als voor Nederland, op diverse rijtjes gezet. Er zijn 15 apps uitgeroepen die gebruikers hebben geholpen om persoonlijke passies aan te boren, creatieve mogelijkheden te ontdekken, nieuwe mensen en ervaringen te laten kennen en plezier te hebben. De winnaars zijn wereldwijde ontwikkelaars die zijn gekozen door de redactieteam van de App Store voor het leveren van uitzonderlijke kwaliteit, innovatieve technologie, creatief ontwerp en positieve culturele impact.

Eerst krijg je alle Nederlandse winnaars te zien, vervolgens gaat het artikel door onder de afbeelding voor de wereldwijde winnaars.

Top 10 apps iPhone en iPads

Tien jaar na zijn App Store-debuut herhaalt Toca Life World de kunst van spelen en zelfexpressie voor kinderen. De ontwikkelaars achter DAZN hebben de lokale sportcultuur wereldwijd in de schijnwerpers gezet, zodat iedereen ervan kan genieten, terwijl Carrot Weather de beste meteorologische voorspellingen naar de polsen van de gebruikers bracht. LumaFusion maakte videobewerking sneller, minder intimiderend en draagbaarder voor makers op elk niveau, en Craft zorgde op creatieve wijze voor efficiëntie en artisticiteit via een notebook met schijnbaar onbeperkte mogelijkheden. De ongelooflijke graphics en rijke verhaallijnen verweven in "League of Legends: Wild Rift", "MARVEL Future Revolution", "Myst", "Space Marshals 3" en "Fantasian" van Apple Arcade brengen spelers van alle leeftijden meeslepende game-ervaringen.

2021 Internationale App Store Award Winners
Apps:
iPhone App of the Year: Toca Life World, from Toca Boca.
iPad App of the Year: LumaFusion, from LumaTouch.
Mac App of the Year: Craft, from Luki Labs Limited.
Apple TV App of the Year: DAZN, from DAZN Group.
Apple Watch App of the Year: Carrot Weather, from Grailr.

Games:
iPhone Game of the Year: “League of Legends: Wild Rift,” from Riot Games.
iPad Game of the Year: “MARVEL Future Revolution,” from Netmarble Corporation.
Mac Game of the Year: “Myst,” from Cyan.
Apple TV Game of the Year: “Space Marshals 3,” from Pixelbite.
Apple Arcade Game of the Year: “Fantasian,” from Mistwalker.

Trend of the Year: Connection
Hiernaast benoemen de wereldwijde App Store-editors van Apple een trend van het jaar. Het doel is om een beweging te identificeren die een blijvende impact had op het leven van mensen, en om de opvallende apps en games te herkennen die op dat moment samenkwamen. De toptrend van 2021 is “Verbinding”. De trendwinnaars van dit jaar brachten mensen op zinvolle manieren samen, terwijl ze tegemoet kwamen aan de sociale, persoonlijke en professionele behoeften van gebruikers over de hele wereld.