Op 1 december heeft het Duitse bedrijf Devolo de Magic 2 WiFi 6 geïntroduceerd. Deze ’s werelds eerste powerline-adapter met Wi-Fi 6 haalt internetsnelheden die je graag ziet als je thuis werkt.

Niels Brouwer

Met dit nieuwste flagship-product combineert de Duitse netwerkexpert Devolo geavanceerde Powerline-technologie met de krachtigste wifistandaard tot nu toe. De Powerline-snelheden gaan tot 2.400 Mbps en de wifisnelheden tot 1.800 Mbps. Het internetsignaal gaat door muren en plafonds heen en heeft dus een groot bereik. Kortom, ideaal voor thuiswerken.

Specificaties
De Magic 2 WiFi 6 komt met Orthogonal Frequency-Division Multiple Access (OFDMA) dat efficiënter gebruikmaakt van beschikbare frequenties. Doordat de draadloze kanalen worden verdeeld in kleinere frequentiebanden, is het makkelijker en sneller om met meer applicaties op één kanaal te kunnen communiceren.
Daarnaast is er aandacht besteed voor het verbeteren van de 5GHz-band en aan nieuwe ontwikkelingen voor de 2,4GHz-frequentieband. Hierdoor is het mogelijk om met meer apparaten sneller gebruik te kunnen maken van de WiFi.
Verder komt de Powerline-adapter met Target Wake Time (TWT). Hiermee wordt bedoeld dat apparaten die op dat moment geen constante verbinding nodig hebben, in slaapstand worden gezet. Dit zorgt voor een meer efficiënte energie- en batterijbesparing.

Hoe het werkt
Plug de adapters in, zodat ze met elkaar verbinden. Dit gebeurt automatisch en binnen twee minuten. Vervolgens kun je een adapter verbinden met de router door middel van een Ethernet-kabel. Hierna is de Devolo Magic klaar voor gebruik.

Prijs en beschikbaarheid
De Starter Kit, bestaande uit twee adapters, zijn per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 239,90. De Multiroom kit, die wordt geleverd met drie adapters en wordt aangeraden voor grotere ruimten, is nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 399,90. Een enkele adapter heeft een adviesprijs van € 179,90. Voor alle producten biedt Devolo drie jaar fabrieksgarantie.