WiZ is het broertje van Philips Hue en dus mag je kwaliteitslampen verwachten. Lees hier de review van de WiZ Squire tafellamp.

Net als Philips Hue heeft WiZ veel producten om je huis slimmer te maken en zijn beiden eigendom van Signify. Bij veel (oudere) producten uit het Philips Hue-assortiment heb je een speciale bridge nodig om ze te gebruiken, dat hoeft bij de WiZ-producten niet. Ze zijn direct verbonden met wifi (en/of bluetooth) en worden bediend via een app in je smartphone of tablet, zoals de WiZ A60 E27. Een ander voordeel van de WiZ-producten is dat ze over het algemeen goedkoper zijn dan de Philips Hue-producten. WiZ komt regelmatig met nieuwe verlichtingsproducten, waaronder de hier besproken WiZ Squire tafellamp.

WiZ Squire tafellamp
De Squire van WiZ is een tafellamp met gekleurde led-verlichting. Hij heeft een opvallend ontwerp: de lamp is rond, heeft witte randen, is schuin aan de bovenkant met scherpe randen en afgerond aan de onderkant. Opvallend is ook dat zowel de boven- als onderrand is voorzien van led-verlichting (WiZ noemt dat dual zone). Hij is gemaakt van kunststof, is 13,4 bij 13,4 bij 13,4 centimeter en weegt zo’n 680 gram. Daarmee kun je hem ook gemakkelijk verplaatsen naar een andere plek in je woning of zelfs meenemen naar je tuin of ergens anders. De ingebouwde led-lamp heeft een levensduur tot 25.000 uur, dus je kunt wel even vooruit.

WiZ-app
Het installeren van de Nederlandstalige WiZ-app (beschikbaar in Android en iOS) is gemakkelijk. Vervolgens volg je de instructies om stap voor stap eerst een ruimte te creëren en daarna de lamp aan te sluiten, waarbij je ook automatisch meerdere lampen tegelijk kunt installeren. Voor het gebruik van de automatische modus moet je wel de router instellen op 2,4 GHz, vaak is dat ook het geval en anders kun je hem handmatig installeren. Vanaf nu bestuur je de Squire via de app. De instelmogelijkheden zijn overzichtelijk en gemakkelijk te hanteren. Zo kun je de kleurtemperatuur instellen tussen 2.200 en 6.500 Kelvin en zijn de helderheidsinstelling en de aan-uitschakelaar gemakkelijk te bedienen. Overigens kun je ook de Squire via een knop aan de voorkant aan- en uitzetten.
Bovendien kun je in de app ook verschillende kleurenschema’s instellen en vaste of verschillende pulserende lichten hebben.

WiZ Squire gebruik
Hoewel ik hier de WiZ Squire als tafellamp noem, gebruik ik hem anders. Ik heb hem namelijk in een hoek in de kamer gezet die eerst wat donker was. Dankzij een mooi kleureffect is deze hoek nu gezellig en warm verlicht: aan de onderkant verspreidt hij een zachte gloed, terwijl de muren worden voorzien van warm kleurrijk licht. Op onderstaande foto komt dat niet zo goed uit, maar het is zeker sfeervol.
Overigens kun je hem ook via een spraakassistent aansturen, oftewel met een stem kun je het licht te dimmen of verhelderen. (artikel gaat verder onder de afbeelding)

WiZ Squire woonkamer

WiZ Squire conclusie
De WiZ Squire is een gebruiksvriendelijke lamp die doet wat hij belooft. Hij is in een mum van tijd aangesloten, je kunt hem makkelijk bedienen en er zijn volop kleurinstellingen mogelijk.

Product: WiZ Squire

4 en half sterren

Prijs: € 54,99

wiz squire table lamp 2