Het slimme deurslot Linus van Yale werkt nu ook met de app Home Connect Plus. Zo heb je niet alleen extra huisbeveiliging, maar is de Yale Linus ook compatibel met andere smart home apparaten of systemen.

Rob Coenraads en Niels Brouwer

Yale is een autoriteit op het gebied van onder andere deursloten. In 2021 testten we hun slimme deurslot Linus, waarvan je hier de review van de Yale Linus leest.
Een slim deurslot is handig en Yale wil bij de Linus het gebruik vergemakkelijken door deze te laten samenwerken met de Home Connect Plus-app.

Yale Linus en Home Connect Plus
Het is mogelijk om via de Home Connect Plus-app van afstand te bekijken of de deur is vergrendeld of niet; daarnaast kun je de deur zelf ook ontgrendelen via de app. Hiervoor moet je eerst de Yale Linus verbinden met de Yale Access-app. Vervolgens koppel je de Linus-setup met de Home Connect Plus-app en is het slimme deurslot Linus klaar voor gebruik en compatibel met je andere smart home-apparaten. Je kunt nu ook zien wanneer er iemand binnenkomt of weggaat.
Indien gewenst kun je instellen dat de Linus de deur automatisch op slot draait wanneer je het sluit en weer automatisch openmaakt bij thuiskomst via geo-fencing, de gps-locatie van je smartphone.
Daarnaast is het mogelijk om van afstand virtuele gastsleutels te verstrekken. Je kunt zelf instellen voor hoe lang deze gastsleutel geldig is. Dit kan een paar weken zijn, maar ook een paar uur of zelfs een paar minuten. De toegang tot apps kan niet worden gekopieerd, zodat je zeker bent dat alleen jij toegang hebt en kan verstrekken.

Home Connect Plus app
Veel van de dagelijkse taken worden automatisch afgehandeld door de Home Connect Plus-app. Als je 's morgens het slimme deurslot Linus vergrendelt, kan Home Connect Plus je 'Away'-automatisering starten, de verwarming verlagen om energie te besparen, de schoonmaakrobot starten en alle lichten tegelijk uitschakelen als je weggaat. Handig is ook dat je de status van je slimme apparaten op elk moment kunt controleren via de Home Connect Plus-app.
Of het nu gaat om smart speakers, verlichtingssystemen of geautomatiseerde jaloezieën - smart home-apparaten zorgen voor meer comfort, veiligheid, ze besparen tijd en maken het leven eenvoudiger. Met Home Connect Plus speelt Yale in op een grote behoefte van smart home gebruikers: meer compatibiliteit met minder complexiteit. Je hoeft niet langer een techneut te zijn om slimme technologie op een slimme manier aan te sluiten en te bedienen, daar is nu een app voor. Deze kan voor verschillende merken worden gebruikt en is gratis te downloaden in alle app-stores in Nederland.

Yale Linus accessoires
Bij het slimme Linus-deurslot is het ook mogelijk om een Linus Smart Keypad en een wifi-bridge bij te bestellen. De Smart Keypad is een extra accessoire om mensen toegang te geven tot je huis met een unieke code. De wifi-bridge maakt integraties met stemassistenten mogelijk en biedt extra functionaliteiten op afstand, zoals het ontgrendelen en vergrendelen van de deur en het ontvangen van slimme meldingen op je smartphone.

Batterijlevensduur
Wanneer de batterij bijna leeg is, krijg je een melding om deze te vervangen. De gemiddelde batterijen gaan bij ‘normaal’ gebruik tussen de 6 en 9 maanden mee. Echter is de batterijlevensduur wel afhankelijk van het aantal omwentelingen per dag, de soepelheid van de deuropening en hoe vaak de deur opengaat op een dag.

Yale Linus op jouw voordeur?
De slimme Linus past op bijna alle voordeuren. Om erachter te komen of deze ook op jouw slot past, kun je de Yale Linus-check doen.

Yale Linus slim deurslot 1