Het Chinese bedrijf OPPO heeft op 15 november de OPPO A54s gelanceerd. De A54s komt met een stijlvoller ontwerp, een 5,52-inch Eye Care Display, een drievoudige camera en een 5000mAh-batterij die langer meegaat.

Niels Brouwer

OPPO lanceert regelmatig nieuwe Android-smartphones, waarvan wij ook regelmatig reviews plaatsen zoals van de OPPO Reno6 Pro 5G. OPPO komt nu met de nieuwe OPPO A54s met een drievoudige camera achterop: een 50MP-hoofdcamera, 2MP dieptelens (met Bokeh-effect) en een 2MP-macrocamera. Dit maakt het heel geschikt voor het maken van portretten of tijdens het schieten van Bokeh-foto's. De smartphone bevat daarnaast ook een 8MP-frontcamera voor het maken van betere selfies. De algoritmes in de camerasoftware passen zich aan op basis van de omgevingssfeer.

Batterijlevensduur
De smartphone bevat een 5000mAH-batterij. Wanneer deze volledig opgeladen is, kun je als gebruiker gebruikmaken van bijvoorbeeld 34 uur gesprekstijd of 21 uur lang video's streamen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over een lege batterij. De optimalisatietechnologie van de OPPO A54s vermindert het batterijverbruik wanneer de smartphone 's nachts op het nachtkastje ligt. Het activeren van de Super Nighttime Standby-modus in de avond biedt 8 uur aan capaciteit. De telefoon verbuikt dan slechts 1,32% stroom.

Ontwerp
De nieuwe OPPO A54s is 8,40 mm dun en weegt slechts 190 gram. Daarnaast beschikt de smartphone in tegenstelling tot de vorige generaties over de Side Fingerprint Unlock.
Het 6,52inch Eye Care Display is ontworpen met de focus op ooggezondheid. Het nieuwe lcd-scherm zorgt voor een betere gebruiksvriendelijkheid en een kwalitatief beter scherm. De helderheid van het scherm van de A54s past zich automatisch aan op basis van de lichtomstandigheden waar de gebruiker zich in bevindt. Dit gebeurt door de Al Smart Blacklighting-functie.
Tot slot komt de nieuwe A54s in twee kleuren: Crystal Black en Pearl Blue. De kleuren zijn voorzien van een spray-materiaal dat een kenmerkende glans toevoegt, wat zorgt voor een sterkere metallic glansafwerking in vergelijking met de vorige generaties.

ColorOS 11.1
ColorOS 11.1 is een OS met flexibele functies, zoals FlexDrop. Hiermee kun je een volledig scherm openhouden of als zwevend venster gebruiken, zodat het multitasken tussen apps eenvoudiger wordt. Ook is het mogelijk om Google Lens OCR te gebruiken. Hierdoor kun je vreemde talen vertalen terwijl je onderweg bent. Bovendien kun je met de Google Nearby-compatibiliteit met één klik foto's, video's en bestanden delen met mensen in de buurt.

Updates
Alle OPPO-smartphones krijgen drie jaar lang beveiligingsupdates, de smartphones uit de A-serie krijgen elk kwartaal een beveiligingsupdate voor een periode van drie jaar en krijgen in totaal 1 versie-upgrade. Deze OPPO A54s beschikt over Android 11 en krijgt dus ook nog Android 12.

Prijs en beschikbaarheid
De OPPO A54s is vanaf 15 november verkrijgbaar in Crystal Black en Pearl Blue voor € 219,- bij o.a. de OPPO e-store, T-Mobile, Mediamarkt, Coolblue, Bol.com, Amazon, Belsimpel, Mobiel.nl, Tele2 en Ben.