Voor videobellen met je computer heb je natuurlijk een camera nodig. Lees in dit artikel hoe je een webcam op je computer aansluit via Windows.

Toen films voor het eerst de toekomst lieten zien met videoconferenties, leek het een verre droom. Nu technologie beschikbaar is in ons dagelijks leven, stellen webcams ons in staat om onze familie, vrienden en collega's aan de andere kant van de wereld in realtime te zien en te horen. Er zijn geen emoticons nodig, je kunt hun emoties daar op het scherm zien. Als je computer geen webcam heeft, of als je een nieuwe hebt gekocht, duurt het slechts enkele ogenblikken om een webcam op je computer te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een webcam, een computer met Microsoft Windows en een internetverbinding. Leer in dit artikel hoe je een webcam op je computer aansluit via Windows.

Veel webcams worden via een usb-poort op de computer aangesloten. De webcam die je koopt, wordt geleverd met een aparte usb-kabel of heeft een usb-kabel die op de camera zelf is aangesloten. Steek de usb-kabel in de usb-poort van je computer. Als de computer een desktop is, bevindt de usb-poort zich aan de achterkant en/of voorkant van de systeemeenheid.

Automatische detectie
Omdat je Windows op je computer hebt geïnstalleerd, zal je computer automatisch detecteren dat er een nieuwe hardware op je usb-poort is aangesloten, wat dus in dit geval je webcam is. Er verschijnt een bericht in de rechterbenedenhoek van je scherm met de tekst Een apparaat instellen. Een pop-up geeft dan aan dat het apparaat is geïnstalleerd en geconfigureerd. Als er geen bericht verschijnt, druk je op de Start-knop en selecteer je Camera.

Als je camera is geleverd met software om op je computer te installeren, plaats je gewoon de schijf die bij je webcam is geleverd en volg je de instructies om de software te downloaden. Als er geen schijf is meegeleverd, kun je je webcam testen met de toepassing Camera, zoals eerder al uitgelegd is.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Awisee