Logitech brengt met Mevo Start en Mevo Multicam-app een uitzendstudio waarmee je eenvoudig een professionele show met één of meerdere camera's rechtstreeks vanaf een smartphone of tablet kunt produceren.

Logitech for Creators is een onderdeel van Logitech en introduceert het Mevo Start 3-Pack en Mevo Multicam-app. Deze uitzendstudio in een doos bestaat uit drie draagbare, draadloze Mevo Start-camera's die speciaal zijn ontwikkeld voor livestreaming en opname in 1080p HD-resolutie. Samen zijn het Mevo Start 3-Pack en de Mevo Multicam-app (beschikbaar als gratis download in de App Store of Google Play) alles wat creators nodig hebben om eenvoudig een professionele show te produceren met meerdere camera's rechtstreeks vanaf een smartphone of tablet, aldus Logitech. Hierdoor is omslachtige apparatuur, die traditioneel nodig was om een show van professionele kwaliteit tot leven te brengen, niet meer noodzakelijk.

Mevo Smart
Mevo Start is ontworpen om overal live te kunnen streamen en op te nemen waardoor creators en producenten van evenementen Mevo Start kunnen gebruiken om hun video te streamen via wifi, een telefoonhotspot en zelfs via ethernet (hiervoor heb je wel ethernetadapter nodig die apart verkrijgbaar is. Mevo Start-camera's zijn gebouwd voor lange streams, met een interne batterijduur van elk maximaal zes uur, of gebruikers kunnen ervoor kiezen om via USB-C verbinding te maken met een stroombron voor continu gebruik.
Met het 83,7 graden diagonale gezichtsveld van de Mevo Start-camera kunnen creators streamen en opnemen in 1080p Full HD zonder fisheye-vervorming. Creators kunnen ook heldere audio vastleggen met behulp van de ingebouwde microfoons met ruisonderdrukking, of analoge audio-ingang kiezen door een microfoon of audio aan te sluiten op de 3,5mm TRS-ingang.

Mevo Multicam-app
Met de Mevo Multicam-app kunnen creators maximaal drie Mevo Start-camera's aansluiten en bedienen om eenvoudig een show van uitzendkwaliteit te produceren vanuit meerdere camerahoeken. De gratis app bevat Auto-Director, een geavanceerde maar gebruiksvriendelijke audiomixer, en de mogelijkheid om custom afbeeldingen en tekst live over elkaar te leggen. Creators kunnen met slechts een paar tikken op de intuïtieve Mevo Multicam-app direct een kookprogramma, bandoptreden, podcastinterview of evenement live streamen naar YouTube, Facebook, Twitch en meer platforms.

Prijzen en beschikbaarheid
Mevo Start 3-Pack is vanaf oktober 2021 in geselecteerde landen in Europa verkrijgbaar via Mevo.com en Amazon tegen een adviesprijs van € 1149,-. Mevo Start is ook verkrijgbaar in een enkele verpakking tegen een adviesprijs van € 449,-. De Mevo Multicam app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store. Ga voor Mevo-accessoires en meer informatie naar Mevo.com.