Er zijn steeds meer online betalingen en op dat gebied is er steeds meer mogelijk. Zo zijn er ook nieuwe online betaalkaarten waar je bijvoorbeeld geen persoons- en klantgegevens hoeft in te vullen, hier vind je er aantal.

De ontwikkelingen op het gebied van online betalen staan niet stil. Het is al heel normaal dat er met een pasje wordt betaald en sinds de komst van het coronavirus is het aantal pinbetalingen alleen maar gestegen. Naast de creditcard, waarmee wereldwijd kan worden betaald komen tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om online te betalen. Het grote voordeel van deze nieuwe online betaalkaarten is dat de klant geen persoons- en bankgegevens hoeft in te vullen. Een aantal online betaalkaarten wordt hieronder uitgelicht.

Online betaalkaarten
Maar waarom kiezen nu zoveel mensen voor online betaalkaarten? Als je deze creditcard online aanschaft, krijg je de kaart op je e-mail. Zo heb je de kaart altijd bij de hand als je een aankoop doet. Ook op deze kaart wordt vooraf een bedrag gestort. Dit is het bedrag wat uitgegeven kan worden in webwinkels. Bij diefstal of verlies van de Prepaid creditcard gaan er geen persoonsgegevens verloren en ook niet méér dan het bedrag wat er op is gestort. Een veilige manier van winkelen met een handige pas. Ideaal voor mensen die liever geen creditcard willen, omdat er op de prepaid credit card geen krediet wordt verleend.

Paysafecard
Met deze digitale kaart kan online worden betaald en deze is veilig in gebruik, omdat persoonsgegevens niet hoeven worden doorgegeven als je deze paysafecard kopen gaat. Met een 16-cijferige code kunnen online aankopen veilig worden gekocht. Deze kaart zit bij veel websites en webshops wereldwijd aangesloten, waardoor onder andere muziek, films en ander entertainment eenvoudig kan worden aangeschaft. De kaart lijkt in principe erg op de prepaid creditcard.

Neosurf
Wil je een andere manier van veilig online winkelen, dan kun je Neosurf kopen. Ook hierbij hoeven er geen persoonsgegevens te worden verstrekt en hoeft de aanvrager zich niet te registreren. Op deze manier kan er anoniem worden betaald met de gekregen 10-cijferige code. Het voordeel van Neosurf is dat als er meerdere van deze passen in het bezit zijn, het tegoed kan worden overgedragen naar één pas. Het bedrag wat op de online pas is gezet, is onbeperkt geldig. Hier zitten echter wel regels aan verbonden, dus lees deze van tevoren goed door.

Cadeau
Tevens zijn deze online betaalkaarten zeer geschikt als cadeau. Er kan een passende achtergrond worden uitgekozen met een persoonlijke boodschap erbij. De kaarten zijn aangesloten bij vele webwinkels, zodat de ontvanger een ruime keuze heeft om iets geschikts uit te kiezen. Met de betaalkaarten kunnen games, abonnementen voor bijvoorbeeld datingsites en Google Play en zelfs beltegoed gekocht worden.

De creditcard
De creditcard kan wereldwijd worden gebruikt. Met deze kaart kunnen betalingen voltooid worden en aan het einde van de maand wordt de rekening gestuurd. Tegenwoordig hebben creditcards ook een pincode, net als een gewone bankpas. Bij diefstal is het noodzakelijk dat er melding wordt gedaan, zodat de pas geblokkeerd kan worden om fraude te voorkomen. Bij de creditcard zitten wel jaarlijkse kosten aan verbonden, wat bij de drie hierboven genoemde online betaalkaarten niet het geval is.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met opwaarderen.nl