Wil je Windows op een Mac draaien, dan biedt Parallels een oplossing. Recentelijk verscheen Parallels Desktop 17 voor Mac dat veel nieuwe functies biedt voor zowel de Apple M1 als Intel-chip en is compatibel met Windows 11 en macOS Monterey.

Parallels heeft met de nieuwe Parallels Desktop 17 voor Mac als opvolger van Parallels Desktop 16 voor Mac een krachtige oplossing om (native) Windows-toepassingen uit te voeren op Mac-computers met een Apple M1- of Intel-chip. Parallels Desktop 17 voor Mac is geoptimaliseerd voor de Windows 11- en macOS Monterey-besturingssystemen en biedt volgens Parallels snellere prestaties, beter beheer, betere zichtbaarheid van resources en uitzonderlijke grafische verbeteringen, waaronder een verbeterde Windows-game-ervaring. Dankzij Parallels Desktop 17 voor Mac moeten gebruikers nu nog makkelijker en sneller hun Windows-toepassingen op een Mac kunnen uitvoeren.

Nieuwe functies van Parallels Desktop 17 voor Mac
1. Gemaakt voor macOS 12 Monterey en Windows 11: Parallels Desktop 17 ondersteunt macOS Monterey als host- en gastbesturingssysteem (OS) en wordt geoptimaliseerd voor Windows 11. Beide nieuwe besturingssystemen worden later dit jaar verwacht. Krijg een voorproefje en installeer de langverwachte previews van macOS Monterey en Windows 11 op een virtuele machine (VM) via de Parallels Desktop 17-installatieassistent.
Ga naar parallels.com/blogs/macos-monterey/ en ontdek hoe je macOS Monterey op een VM draait.
Bezoek parallels.com/blogs/Windows11 voor informatie over hoe je Windows 11 op een VM draait.

2. Display Driver voor een verbeterde Windows-game-ervaring: door de verbeterde Display Driver van Parallels Desktop 17 reageert Windows UI veel soepeler en worden afgespeelde video's beter gesynchroniseerd. Doordat het nieuwe stuurprogramma de framesnelheid verhoogt in veel 2D-actie-platformgames, waaronder Foregone, Smelter en meer, heb je een betere game-ervaring.

3. Krachtige nieuwe functies voor Mac met Apple M1-chip: met Parallels Desktop 17 herkent Windows 10 de batterijstatus van de Mac, zodat batterijbesparing wordt ingeschakeld wanneer de batterij van je Mac bijna leeg is. Dankzij de nieuwe virtuele TPM-chip kunnen Windows 10 en Windows 11 gebruikmaken van BitLocker en Secure Boot voor een hoger niveau van gegevensbescherming. Maak gebruik van meerkanaals geluidsondersteuning en aanwezigheidsdetectie van aansluitingen met native stuurprogramma's op Linux-VM's. Gebruik probleemloos een virtuele Linux-machine in een vensterweergavemodus met ondersteuning voor dynamische resolutie: wijzig het formaat van het VM-venster en Linux past de weergave automatisch aan voor de nieuwe resolutie.

4. Automatic Resource Manager: gebruikers kunnen nu werken met Automatic Resource Manager, ontworpen om de optimale hoeveelheid Mac-hardwareresources voor virtuele machines te evalueren en aan te bevelen, zodat elke keer de beste prestaties worden gewaarborgd.

Verbeterde functies van Parallels Desktop 17 voor Mac
1. Prima snelheid en prestaties: toepassingen die met Parallels Desktop 17 op Mac-computers met Apple M1¹- of Intel-chip worden uitgevoerd, werken nu aanzienlijk sneller en efficiënter. Onder meer de volgende prestaties zijn verbeterd (prestatiemetingen uitgevoerd door Parallels. Gemeten met een prerelease-versie van Parallels Desktop 17 versus de uitgebrachte versie van Parallels Desktop 16. De prestaties variëren afhankelijk van gebruik, systeemconfiguratie en andere factoren):
Op alle ondersteunde Mac-computers:
o Tot 38% sneller hervatten van Windows, Linux en macOS
o OpenGL-graphics werken tot 7 keer sneller

Op een Mac met Apple M1-chip3:
o Tot 33% sneller starten van Windows 10 op ARM Insider-preview
o Tot 20% snellere schijfprestaties van Windows 10 op ARM Insider Preview
o Tot 28% betere prestaties van DirectX 11-graphics

Op een Mac met Intel3:
o Tot 28% snellere 2D-graphics in Windows
o Tot 60% snellere netwerkverbinding op virtuele macOS Big Sur-machine (en nieuwer)

2. Verbetering van de Coherence-modus: de Coherence-modus, al jarenlang een favoriete functie van gebruikers, wordt nu gebruikt door 80% van de Parallels Desktop-gebruikers, waardoor ze Windows-toepassingen en Mac-toepassingen naast elkaar kunnen uitvoeren, zonder het Windows-bureaublad te zien. Gebruikers kunnen nu werken met een ononderbroken workflow zonder afleidingen. Alle Windows-schermen voor afsluiten, bijwerken en aanmelden worden weergegeven in een venster, zodat de gebruiker ze kan minimaliseren om gefocust en productief te blijven.

3. Inhoud naadloos verplaatsen tussen Windows en Mac: gebruikers kunnen nu elke tekst of afbeelding slepen tussen Mac- en Windows-toepassingen, zelfs tussen Windows-toepassingen en macOS Monterey Quick Note (wanneer beschikbaar).

4. Verbeterde ervaring en ondersteuning voor usb-apparaten: naar aanleiding van gebruikersfeedback over de compatibiliteit van usb-apparaten en virtuele machines biedt Parallels Desktop 17 voor Mac nu ondersteuning voor USB 3.1, waardoor extra usb-opslagapparaten kunnen worden gebruikt. Gebruikers zien nu de bekende naam van het apparaat in de Parallels Desktop-interface, waardoor het gemakkelijker wordt om snel het juiste apparaat te identificeren dat je wilt aansluiten of loskoppelen.

5. Beter beheer van schijfruimte: virtuele machines, en met name VM-snapshots, kunnen een grote hoeveelheid schijfruimte in beslag nemen. Met Parallels Desktop 17 kunnen gebruikers nu zien om hoeveel schijfruimte het gaat en weloverwogen besluiten nemen over het gebruik van de schijfruimte op hun Mac-computer.

Parallels Desktop 17 voor Mac Pro Edition:
Parallels Desktop Pro Edition, ontworpen voor ontwikkelaars, IT-specialisten en ervaren gebruikers van Parallels Desktop, is de meest verkochte versie van Parallels en combineert de kracht van de standaardeditie van Parallels Desktop 17 voor Mac met de volgende mogelijkheden:
Nieuw: converteer eenvoudig een gekoppelde kloon naar een onafhankelijke virtuele machine. Als reactie op de vraag van onze gebruikers is Parallels Desktop 17 voor Mac Pro Edition uitgebreid, zodat je nu met slechts twee klikken een onafhankelijke virtuele machine kunt maken vanaf een gekoppelde kloon.
Verbeterde Visual Studio plug-in: de Parallels Desktop-plug-in voor Visual Studio, ontworpen om fouten in code op te sporen op een zelfstandige VM, kan nu ook worden gebruikt voor Mac-computers met Apple M1-chip. Bovendien is het installatieproces van de plug-in met Visual Studio 2019 vereenvoudigd.

Parallels Desktop 17 voor Mac Business Edition:
Parallels Desktop 17 Business Edition, speciaal bedoeld voor het leveren van essentiële mogelijkheden voor bedrijfsomgevingen, bouwt voort op de kracht van de Pro-versie met extra functionaliteit, waaronder deze nieuwe mogelijkheden:
1. Inrichting van zakelijke virtuele machines op elke Mac: beheerders kunnen nu vooraf geconfigureerde virtuele Windows-machines inrichten op een gecombineerde set van zowel Mac-computers met Intel als met Apple M1-chips. En via Parallels My Account kunnen IT-managers nu downloadlinks en -beschrijvingen opgeven voor zowel Mac-computers met Intel als met Apple M1-chip. Parallels Desktop downloadt automatisch de juiste image voor elke individuele medewerker.
2. Implementeer Parallels Desktop via één enkel pakket op een set Mac-computers met meerdere architecturen: Parallels Desktop 17 is een universele binaire toepassing waarmee één pakket voor massale implementatie kan worden gemaakt voor gebruik op zowel Mac-computers met Intel als met M1. Dankzij deze nieuwe optie kan Parallels Desktop met groot gemak worden geïmplementeerd met behulp van Mac Management-tools en de selfserviceportal.
Bekijk alle nieuwe functies van Parallels Desktop 17 voor Mac op parallels.com/products/desktop/whats-new.

Nieuwe extra tools in Parallels Toolbox 5 voor Mac en Windows
De nieuwste versie van Parallels Toolbox, inbegrepen bij Parallels Desktop-abonnementen, bevat vijf nieuwe tools: ‘Focus op venster’, ‘Tekst transformeren’, ‘Tekst herkennen’, ‘Streepjescode Scannen’ en ‘Streepjescode genereren zijn nu toegevoegd aan de uitgebreide bibliotheek van Parallels Toolbox met meer dan 30 handige tools.

Beschikbaarheid en prijzen
Alle edities van Parallels Desktop 17 (Mac Standard Edition, Mac Pro Edition en Mac Business Edition) kunnen worden gekocht op parallels.com/desktop of bij geautoriseerde wederverkopers in de hele wereld. Parallels Desktop abonnementen zijn inclusief gratis abonnementen voor gelijktijdig gebruik van Parallels Access 6.5 en Parallels Toolbox 5 voor Mac en Windows.
Ga voor meer informatie over Parallels-producten naar parallells.com. Je kunt hier ook een gratis proefversie van software downloaden of een abonnement kopen.

Parallels Desktop 17 voor Mac
1. Upgrade naar een onbeperkt geldige licentie: € 49,99
2. Nieuw abonnement: € 79,99 per jaar
3. Nieuwe onbeperkt geldige licentie: € 99,99

Parallels Desktop voor Mac Pro Edition
• Upgrade vanaf elke editie: € 49,99 per jaar
• Nieuw abonnement: € 99,99 per jaar

Parallels Desktop voor Mac Business Edition
• € 99,99 per jaar