Sonos heeft vandaag de volgende generatie Beam aangekondigd met de Sonos Beam (Gen 2). Deze compacte soundbar moet een nog betere luisterbeleving bieden dankzij de ondersteuning voor onder andere Dolby Atmos en DTS.

Sonos introduceert vandaag de Beam (Gen 2), een nieuwe versie van de compacte smart soundbar voor tv, muziek, games en meer. De nieuwe Beam moet volgens Sonos een verbeterde en intensere geluidsbeleving met meer diepte en helderheid bieden, en bevat bovendien ondersteuning voor Dolby Atmos. Beam (Gen 2) zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 5 oktober voor € 499, en kan vanaf nu worden gereserveerd op Sonos.com.

Sonos Beam (Gen 2)
De nieuwe Sonos Beam (Gen 2) is de opvolger van de door ons met 5 sterren bekroonde Sonos Beam. Deze nieuwe Beam moet voor een nog betere home cinema-beleving bieden en dankzij de compatibiliteit met meer dan 100 streamingdiensten die beschikbaar zijn in de Sonos-app, kunnen fans profiteren van mooie verbeteringen in geluid, design en verpakking, waaronder:

• 3D-geluid met Dolby Atmos: geluidstechnologie die je omringt in de actie, of het nu vliegtuigen zijn die boven je hoofd lijken te vliegen, voetstappen die door de kamer lijken te bewegen of filmmuziek die je overal om je heen hoort en voelt.
• Verbeterd geluid, zelfde formaat: dankzij de extra processorkracht en de nieuw ontwikkelde, gefaseerde speakeropstelling stuurt en lokaliseert Beam geluiden in de ruimte voor een levensechte beleving. De soundbar is nu ook compatibel met HDMI eARC op je tv, zodat je kunt genieten van je favoriete films en games in geluid met een nog hogere definitie en met ondersteuning voor nieuwe audioformaten.
• Gestroomlijnder design: een bijgewerkte en met hoge precisie geperforeerde grille van polycarbonaat zorgt ervoor dat de speaker geweldig klinkt en naadloos in het interieur van je huis past, net als Sonos Arc.
• Eenvoudige en veiligere installatie: met maar twee kabels en nieuwe NFC-capaciteiten is de installatie heel eenvoudig en kun je al binnen een paar minuten gaan luisteren. Je hoeft alleen de Sonos-app te openen, enkele aanwijzingen te volgen en je telefoon bij de Beam te houden.
• Duurzaam geluid: de duurzame verpakking van de nieuwe Beam bestaat uit premium kraftpapier zonder coating, een cadeauverpakking gemaakt van 97% duurzaam papier en wordt geleverd zonder wegwerpschuim.

Afstemming
Net als alle Sonos-producten is ook de nieuwe Beam afgestemd met behulp van het Sonos Soundboard om zo de beste geluidservaring te kunnen leveren. Je kunt het geluid van Beam ook finetunen met Trueplay. Daarmee worden het geluid van de soundbar en geluidsreflecties door muren en meubels gedetecteerd om de beste luisterbeleving te bieden voor jouw kamer en opstelling.
Plaats Beam voor een staande tv, of bevestig hem eenvoudig aan de muur met de (bestaande) Sonos muurbeugel voor Beam. Je bedient Beam met de Sonos-app, de afstandsbediening van je tv, een van de spraakassistenten, Apple AirPlay 2, muziek-apps zoals Spotify en meer. Luisteraars kunnen Beam op zichzelf gebruiken of draadloos uitbreiden met een subwoofer en achterspeakers voor nog meeslepender entertainment.

Sonos breidt ondersteuning uit voor nieuwe diensten en audioformaten
Sonos komt later dit jaar met ondersteuning voor het decoderen van DTS Digital Surround Sound via het S2-platform voor Playbar, Playbase, Amp en beide generaties van Beam en Arc. Sonos kondigde ook plannen aan voor de Ultra HD-muziekdienst van Amazon Music, die later dit jaar in een aantal markten wordt gelanceerd en het gebruikers mogelijk zal maken om nummers te beluisteren in een lossless audioformat tot 24 bit/48 kHz op hun Sonos-speakers. In Nederland en België biedt Amazon zijn Music-dienst nog niet officieel aan. Tot slot wil Sonos Dolby Atmos Music ondersteunen.

Prijs en beschikbaarheid
Beam (Gen 2) zal wereldwijd voor € 499,- beschikbaar zijn vanaf 5 oktober op Sonos.com en via deelnemende winkels.