Vanavond om 19.00 vindt het Apple-event California Streaming plaats. Hierin kun je nieuws verwachten over de nieuwe iPhone 13, AirPods, Apple Watch, iPads en MacBook Pro. Lees hier wat je allemaal kunt verwachten en de link voor het volgen van het Apple-event.

Apple organiseert vanavond het event California Streaming om 19:00 uur Nederlandse tijd. Hierin wordt wordt vrijwel zeker de iPhone 13 aangekondigd, maar daarnaast kunnen we natuurlijk nog veel meer nieuws verwachten, zeker op het gebied van hardware. Lees hier wat we verwachten. het event zelf kun je volgen via de events-pagina van Apple en via Apple TV.

iPhone 13
De iPhone 13 zal waarschijnlijk qua schermformaten niet veranderen ten opzichte van de iPhone 12. Dat betekent dus 5,4 inch voor de mini, 6,1 inch voor de normale en Pro-versie en 6,7 inch voor de Pro Max-versie van de iPhone 13. Wel worden er nieuwe kleuren verwacht en wellicht een iets dikkere iPhone vanwege een grotere batterij en een nieuwe schermtechnologie voor iPhones. Deze laatste, Pro Motion, genoemd, is er al in de iPad Pro en zorgt voor vloeiender overgangen en animaties dankzij de nieuwe (maximale) ververssnelheid van 120 Hertz. Nu is dat nog 60 Hertz. Ook kunnen dankzij energiezuinige always-on modus statusinformatie en meldingen continu worden weergegeven.

iPhone 13 camera en meer opslag
Naar verwachting zijn er ook vernieuwingen op het gebied van de camera: een uitgebreide modus voor nachtopnames, een functie voor het opnemen van video’s met achtergrondonscherpte, betere filters en ondersteuning voor Apple’s ProRes-codec. Ten slotte wordt de interne opslag van de iPhone 13 Pro en Pro Max eventueel uitgebreid tot 1 TB.

AirPods 3 en Apple Watch Series 7
De nieuwe AirPods 3 krijgen een nieuw design zoals de AirPods Pro hebben, dus het bekende steeltje is korter en minder opvallend. Bovendien zal de batterijdoos iets groter zijn en zijn er verwisselbare 'oortips' in diverse maten.
De nieuwe Apple Watch krijgt plattere zijkanten en wordt hoekiger, zodat het scherm groter wordt. Helaas is er nog niks uitgelekt over nieuwe (gezondheids)sensoren, dus daarover kunnen we nu niets melden.

iPads en MacBooks
Nieuws kunnen we hopelijk ook verwachten op het gebied van een iPad mini en het instapmodel van de iPad 9 en een nieuwe MacBook Pro met schermen van 14- en 16inch. Vanavond zal er ook daarover meer duidelijkheid zijn...