Als bedrijf maak je gebruik van digitalisering voor het verzamelen van data. Niet alle data mogen echter wettelijk zomaar gedeeld. Met behulp van Diks cyberverzekering kunnen de data die zich online bevinden, verzekerd worden tegen online privacy-inbraken.

Tegenwoordig ontwikkelen de digitale processen zich snel. Met de nieuwe mogelijkheden die zich online afspelen, kunnen systemen zich digitaal optimaliseren. Veel bedrijven maken gebruik van digitalisering om ervoor te zorgen dat processen meer datagegevens kunnen verzamelen. Met de datagegevens kan er bepaalde informatie worden geanalyseerd die toegepast kan worden binnen een bedrijf. De inhoud van de data die verzameld wordt, wordt in bescherming gehouden. In de wetgeving staat vastgesteld dat niet alle data gedeeld mogen worden. Met behulp van Diks cyberverzekering kunnen de data die zich online bevinden, verzekerd worden tegen online privacy-inbraken. Diks cyberverzekering is een verzekering die helpt risico’s te dekken wanneer er een cyberaanval of inbreuk is in een bepaald systeem. Sommige systemen bevatten privacygevoelige gegevens. Het kan een bedrijf in gevaar brengen als deze gegevens zonder toestemming worden gedeeld.

Wat te doen tegen een cyberaanval?
Cyberaanvallen is een winstgevende vorm van criminaliteit die zich online plaatsvindt. Deze manier van criminaliteit komen steeds vaker met nieuwe manieren om data te hacken of blokkeren met behulp van een digitaal middel. Er zijn verschillende soorten cyberaanvallen:
- Computervirus
- Malware
- Phishing
- DDoS-aanval

Een computervirus is een programma dat verstoringen in de computer kan veroorzaken. De gevolgen van een virus kan ertoe leiden dat bepaalde gegevens verwijderd worden. Een virus kan ook beschadigingen maken aan de computer of harde schijf. Malware wordt gezien als een virus die in de software gaat zitten in het computersysteem. Malware probeer het computersysteem bepaalde privacygegevens samen te trekken om vervolgens die informatie verder uit te spreiden. Phishing is een soort hengel dat probeert informatie te verzamelen via de mail. Via de mail worden er door betrouwbare partijen, zoals de bank of verzekeringsmaatschappijen, een mail verstuurd met daarin de vraag om bepaalde persoonlijke gegevens met die partijen te delen. Vaak wordt er gevraagd naar inloggegevens, pincodes of andere informatie die toegang geven tot betrouwbare gegevens. DDoS-aanval staat voor Distributed denial-of-service: deze manier van hacken heeft als doel om websites onbruikbaar te maken door de service over te belasten. Deze manier van hacken wordt voornamelijk toegepast op commerciële bedrijven. Commerciële bedrijven verdienen veel geld en werken samen met grote bedrijven waaronder banken en creditcardmaatschappijen. Zo zijn er nog een aantal vormen van cyberaanval. Diks cyberverzekering kan helpen om deze risico’s uit te sluiten.

Cybercrime verzekering afsluiten via Diks cyberverzekering
Het is mogelijk om een cybercrime verzekering af te sluiten via Diks verzekering. Diks verzekeringen kan bedrijven helpen om bewust te worden van de online criminaliteit. Door bewust om te gaan met de datagegevens, kan de veiligheid van bepaalde informatie in bescherming worden genomen. Gegevens beschermen begint bij kleine stappen, zoals regelmatig wachtwoorden aanpassen of systemen up-to-date houden. Het zijn niet alleen de bedrijven die profijt hebben van de verzekering, maar ook de klanten. Klanten hebben meer vertrouwen in bedrijven waarvan de privacygegevens veilig bewaard worden.

Neem contact op als je meer informatie over cybercrime zou willen krijgen of als je graag op gesprek wilt met één van de verzekeringspecialisten? Diks cyberverzekering helpt je graag verder.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Diks cyberverzekering.