Philips Hue introduceert veel nieuwe producten, zoals vier nieuwe gradient-producten, nieuwe White ambiance filament-lampen, krachtigere slimme lampen en nieuwe badkamer- en plafondlampen. Bovendien zorgen nieuwe updates voor de Philips Hue-app voor een integratie van verlichting en muziek met Spotify.

Zeg je slimme verlichting, dan zullen veel mensen zeggen: Philips Hue. Regelmatig test PC-Active de prima presterende Hue-lampen, zoals de Philips Hue White and Color ambiance E27. Vandaag maakt Philips veel nieuwe producten bekend, zoals de uitgebreide gradient-collectie, waaronder de Play gradient light tube, de gradient Signe vloer- en tafellampen en de ambiance gradient lightstrip. Ook komen er nieuwe de nieuwe White ambiance Filament-lampen en ook heel interessant: de integratie van je Philips Hue-verlichting en je favoriete Spotify-muziek.

Philips Hue en Spotify-integratie
De innovatieve Philips Hue + Spotify-integratie verweeft licht en muziek en creëert meer entertainment in je eigen huis. Na het koppelen van je Philips Hue- en Spotify-accounts, verzamelt de Philips Hue-app de metadata van elk nummer dat via Spotify wordt afgespeeld, ongeacht het apparaat. Vervolgens wordt een geavanceerd lichtscript gemaakt waarmee je lampen niet alleen reageren op de beat van het nummer, maar ook op het genre en de sfeer. In het nieuwe tabblad Sync van de Philips Hue-app kan je de helderheid, intensiteit en zelfs het kleurenpalet van je lampen aanpassen om de ervaring te personaliseren.
De Philips Hue + Spotify-integratie wordt vanaf 1 september 2021 gratis en wereldwijd uitgerold als een early access-programma voor gebruikers van de Philips Hue App 4. Na oktober 2021 zal de functie een permanent onderdeel zijn van de Hue App 4.

Philips Hue Play gradient light tube, Signe en light strip
Philips Hue breidt zijn gradient-collectie uit met de nieuwe Philips Hue Play gradient light tube. Deze light tube is voorzien van gradient-technologie waarmee meerdere kleuren licht in één lamp of armatuur worden gemengd en is speciaal ontworpen om boven of onder een tv te plaatsen. Je kan je homecinema compleet maken met de Play gradient light tube in ofwel zwart of wit, zodat hij in elk interieur past.
De gradient-technologie heeft ook andere Philips Hue-favorieten verbeterd, zoals de vernieuwde Philips Hue gradient Signe vloer- en tafellampen, verkrijgbaar in zwart of wit, en de Philips Hue ambiance gradient lightstrip. Deze nieuwe lichtstrip biedt niet alleen alle flexibiliteit en het krachtige licht van de gewone Philips Hue lightstrip, maar heeft ook de mogelijkheid om kleurrijk licht te mengen.

Philips Hue Filament-lampen in White ambiance
Alle Philips Hue Filament-lampen zijn nu ook verkrijgbaar in White ambiance, waardoor het mogelijk is om elke tint van warm tot koel wit licht te gebruiken. Deze slimme LED-lampen in vintage stijl verlichten elke kamer met blauwachtig licht wanneer je je tijdens een home office-dag moet concentreren, en dimmen vervolgens naar gouden tinten om een gezellige en warme sfeer te creëren om te ontspannen. En zelfs uitgeschakeld zien ze er prachtig uit! Bovendien zal de Filament-reeks blijven groeien met een White Filament E14-kaarslamp.
Daarnaast zijn de iconische Philips Hue slimme lampen in de portfolio's White, White ambiance en White and color ambiance nu ook verkrijgbaar in varianten van 1100 en 1600 lumen, zodat je altijd het perfecte type helderheid kan kiezen voor elke activiteit en elk deel van het huis.

Nieuwe Philips Hue-plafondlampen Surimi en Enrave
Het Philips Hue Surimu-plafondpaneel sluit vrijwel vlak aan op het plafond en is verkrijgbaar in zowel rechthoekige als vierkante ontwerpen, zodat je een gevoel van ruimte creëert in kleinere woonruimten of huizen met lagere plafonds. De Philips Hue Enrave-plafondlamp is verkrijgbaar in zwart en wit en biedt warm tot koel wit licht voor de woonkamer, slaapkamer of keuken. De Enrave is ook verkrijgbaar als hanglamp, die een krachtig licht naar beneden schijnt op een eettafel of keukeneiland en tegelijkertijd een subtiele decoratieve gloed naar boven werpt. (artikel gaat verder na afbeelding)

Philips Hue Enrave ceiling light product

Philips Hue-badkamerverlichting
Om een luxueuze sfeer te creëren met de eerste Philips Hue-verlichting die miljoenen kleuren in de badkamer brengt, installeer je de verchroomde Philips Hue Xamento-inbouwspots, met een minimalistisch design in chroom. Daarnaast biedt de Philips Hue Devere-plafondlamp een combinatie van krachtig warm tot koel wit licht en indirecte lichteffecten.

Nieuwe software-updates voor unieke verlichtingservaringen
Vanaf 1 september is de onlangs gelanceerde Philips Hue App 4.0 voorzien van dynamische scènes. In plaats dat elk licht slechts één kleur behoudt, zorgen dynamische scènes ervoor dat de lampen in een kamer of zone langzaam overgaan doorheen de verschillende kleuren van de scène en een sfeer creëren die anders is dan alle andere.

Daarnaast kondigt Signify al een andere nieuwe functie aan die in het najaar van 2021 aan de Hue-scènegalerij zal worden toegevoegd. Met speciaal ontworpen scènes die 24 uur duren, passen je lampen hun kleur en helderheid aan naarmate de tijd verstrijkt. De eerste nieuwe scène, natuurlijk licht, bootst de beweging van de zon na gedurende de dag met warm tot koel wit licht om uw productiviteit te ondersteunen, maar ook je algemene well-being.. De tijdsblokken kunnen worden aangepast op basis van je dagelijkse routine. Begin met heldere, koele tinten om je ochtend energie te geven en eindig je dag met een warmere, gouden gloed die je helpt te ontspannen als de zon ondergaat.

Ten slotte zullen gamefanaten in het najaar van 2021 blij zijn met de aankomende software-update voor de Philips Hue Play HDMI sync box. Gebruikers zullen hun sync box kunnen updaten om compatibel te zijn met de nieuwste gameconsoles met 120Hz-ondersteuning, zodat competitieve spelers met de hoogste verversingssnelheid altijd aan de top van het spel staan. De sync box kan 120Hz ondersteunen met een beeldresolutie van 1080p en 1440p. Als alternatief, als de hoogste beeldresolutie de voorkeur heeft, blijft de huidige sync box ook een 4K-beeldresolutie ondersteunen tot een verversingssnelheid van 60Hz.

Beschikbaarheid en adviesprijzen

• Philips Hue ambiance gradient lightstrip (beschikbaar vanaf 14 september in Europa) € 59,99 (1m) / € 149,99 (2m)
• Philips Hue gradient Signe tafel- en vloerlamp (beschikbaar vanaf 14 september in Europa) € 199,99 (tafel) / € 299,99 (vloer)
• Philips Hue Play gradient light tube (beschikbaar vanaf 26 oktober in Europa) € 179,99 (compact) / € 199,99 (bredere versie)
• Philips Hue White ambiance Filament bulbs (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) € 29,99 (A60) / € 39,99 (ST64) / € 39,99 (G93) / € 49,99 (ST72) / € 49,99 (G125)
• Philips Hue White, White ambiance en White and color ambiance 1100 lumen (US 75W) bulbs (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) € 19,99 (1-pack White) / € 34,99 (1-pack White ambiance) / € 59,99 (1-pack White and color ambiance)
• Philips Hue White, White ambiance en White and color ambiance 1600 lumen (US 100W) bulbs (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) € 24,99 (1-pack White)/ € 49,99 (1-pack White ambiance) / € 69,99 (1-pack White and color ambiance)
• Philips Hue White Filament kaarslamp (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) € 29,99 (1-pack) / € 49,99 (2-pack)
• Philips Hue Surimu plafondpaneel (beschikbaar vanaf 14 september in Europa) € 269,99 (1200 x 300 mm) / € 269,99 (600 x 600 mm)
• Philips Hue Enrave plafondlamp (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) € 99,99 (S) / € 159,99 (M) / € 219,99 (L) / € 259,99 (XL)
• Philips Hue Enrave hanglamp (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) € 239,99
• Philips Hue Devere plafondlamp (beschikbaar vanaf 12 oktober in Europa) € 169,99 (M) / € 229,99 (L)
• Philips Hue Xamento inbouwspots (3-pack) (beschikbaar vanaf 1 september in Europa) € 199,99