Van Samsung zijn de Galaxy Z Fold3 5G en Galaxy Z Flip3 5G verkrijgbaar, twee opvouwbare smartphones uitgerust met 5G, de nieuwste 5nm-processor en een verversingsfrequentie van 120 Hz. Hierdoor zijn de mooie schermen prima geschikt voor gaming en video’s.

Al enige jaren brengt Samsung opvouwbare smartphones uit, zoals de Galaxy Z Fold2. De nieuwe Samsung Galaxy Z Fold3 lijkt op een tablet door het ononderbroken 7,6inch display en heeft een verversingsfrequentie (refresh rate) van 120 Hz. Dat is uitstekend voor gamen, video’s bekijken of simpelweg scrollen en content delen. Bovendien kan hij letterlijk tegen een stootje dankzij de sterke behuizing, grote krasbestendigheid en IPX8-waterbestendigheid.
De Galaxy Z Fold3 biedt de bekende S Pen als optie. De S Pen is geschikt voor multitasking en uitgerust met een punt die zich terugtrekt bij teveel druk zodat het scherm niet beschadigd raakt. Door de samenwerking met Google en Microsoft probeert de nieuwe Galaxy Z-serie het optimale te halen uit apps zoals Office en Teams. Via Outlooks splitschermmodus werkt het net zo comfortabel als op een desktop. Switchen tussen apps gaat sowieso heel snel dankzij de nieuwe Taskbar, terwijl het dankzij de verbeterde Flex Mode makkelijk is op meerdere schermen tegelijk actief te zijn.
De compacte Samsung Galaxy Z Flip3 beschikt ook over een aantal van dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy Z Fold3, zoals: 5G, de nieuwste 5nm-processor, een verversingsfrequentie van 120 Hz en een sterke behuizing, grote krasbestendigheid en IPX8-waterbestendigheid.

Prijzen, kleuren en beschikbaarheid
De Galaxy Z Fold3 is verkrijgbaar in Phantom Black, Phantom Green en Phantom Silver voor een adviesprijs vanaf € 1.799,-. Bij de Z Flip3 heb je de keuze uit de kleuren Cream, Green, Lavender en Phantom Black (online zijn Gray, Pink en White ook verkrijgbaar) en die prijzen beginnen bij € 1.049,-.