Intel introduceert met Intel Arc een nieuw high-performance grafische merknaam dat hardware, software en diensten voor consumenten zal omvatten. In het eerste kwartaal van 2022 zal het eerste silicium in producten verschijnen, zowel in mobiele als in desktopvorm.

Intel heeft vandaag het merk onthuld (klik hier voor de Intel Arc video) voor zijn aankomende high-performance grafische producten voor de consument: Intel Arc. Vooral gamers en contentcreators zullen baat bij dit merk hebben. Het Arc-merk zal hardware, software en services omvatten en zal meerdere hardwaregeneraties omvatten, met de eerste generatie, gebaseerd op de Xe HPG-microarchitectuur, met de codenaam Alchemist (voorheen bekend als DG2). Intel onthulde ook de codenamen van toekomstige generaties onder het merk Arc: Battlemage, Celestial en Druid.

Intel Xe is een schaalbare grafische en rekenarchitectuur die is ontworpen voor goede prestaties en functionaliteit, van geïntegreerd tot discrete en datacenters tot supercomputers. Aankomende grafische Intel Arc-producten zijn gebaseerd op de Xe-HPG-microarchitectuur, een convergentie van Intel's Xe LP-, HP- en HPC-microarchitecturen, die schaalbaarheid en rekenefficiëntie zal bieden met geavanceerde grafische functies. Alchemist, de eerste generatie Intel Arc-producten, zal hardwaregebaseerde raytracing en kunstmatige intelligentie-gestuurde supersampling bevatten en volledige ondersteuning bieden voor DirectX 12 Ultimate. Alchemist-producten komen in het eerste kwartaal van 2022 aan, meer details en artikelen verschijnen later in 2021.