Volgens AVM is de AVM FRITZ!Box 7530 AX de ideale instap in een snel thuisnetwerk met Wi-Fi 6 (Wi-Fi AX). Deze nieuwe veelzijdige router met Wi-Fi 6 helpt je aan een snel en stabiel thuisnetwerk voor al je eisen voor thuiswerken, gezinsgebruik of andere toepassingen.

AVM brengt veel goede snelle routers uit, zoals de FRITZ!Box 5530 Fiber. Nieuw is de FRITZ!Box 7530 AX die is uitgerust met de innovatieve Wi-Fi 6-standaard. Hij zorgt voor een supersnel en stabiel thuisnetwerk, zodat je moeiteloos supersnel kunt streamen in 4K, videobellen, downloaden en meer. De innovatie van Wi-Fi 6 zit hem in dat de standaard sneller, efficiënter en betrouwbaarder is dan zijn voorgangers. En dat betekent dat je zonder problemen gebruikmaakt van meerdere parallelle 4K-streams, videobellen, downloaden en verschillende cloudtoepassingen, zoals cloudgaming. Bovendien is de router voorzien van toekomstbestendige VDSL supervectoring 35b, waarmee je internetsnelheden bereikt tot wel 300 Mbit/s. Om het plaatje compleet te maken, heeft de nieuwe FRITZ!Box gigabit-LAN-, WAN- en USB-aansluitingen, én een VoIP-telefooncentrale met DECT-basisstation en aansluiting voor een analoge telefoon.

Krachtige ondersteuning
De Wi-Fi 6-standaard houdt rekening met het toenemende aantal wiffi-apparaten in elk huishouden. Ook het gelijktijdig gebruik hiervan – of het nu gaat om thuiswerken, gezins- of kantoorgebruik. Om die vele parallelle toepassingen te faciliteren, is er een totale bandbreedte beschikbaar van 1.800 Mbit/s in de 5 GHz-frequentieband, en 600 Mbit/s in de 2,4 GHz-band.

Mesh Master
Als Mesh-wifi-centrale is de FRITZ!Box 7530 AX voorbereid op de hoogste eisen in het thuisnetwerk. En daarvan profiteren alle mobiele apparaten in het netwerk: van smartphones en notebooks tot de allernieuwste smart-tv’s. De FRITZ!Box fungeert daarbij als ware Mesh Master en zorgt voor Mesh wifi Steering. Daarbij stuurt de router alle andere toegangspunten aan, zodat de in het thuisnetwerk gebruikte wifi-apparaten altijd zijn verbonden met het toegangspunt met de beste verbinding.

Veel multimediafuncties
De FRITZ!Box 7530 AX brengt aangesloten usb-opslagmedia, online opslag en de daarop opgeslagen gegevens naar het thuisnetwerk. Met de geïntegreerde mediaserver met NAS-koppeling toon je opgeslagen films, muziek en foto’s via een tablet of smartphone eenvoudig op een smart-tv of laptop naar keuze. De FRITZ!Box vormt zo een krachtig platform voor multimediatoepassingen zoals IPTV, video on demand of streamen. Daarnaast biedt de FRITZ!Box 7530 AX de bekende telefonie- en smarthome-functies. Al die functies verbruiken overigens geen grote hoeveelheden energie: met zijn geautomatiseerde ecomodus-functies en 6 watt in standby-modus is de FRITZ!Box 7530 AX zeer energiezuinig.

Specificaties FRITZ!Box 7530 AX:
• Compatibel met alle DSL-aansluitingen en ondersteunt VDSL met 35b supervectoring
• Wi-Fi 6 met tot 1.800 Mbit/s op de 5 GHz-frequentieband (3 x 3) en 600 Mbit/s op de 2.4 GHz- band (2 x 2)
• Ondersteunt alle voorgaande wifi-generaties
• Vier gigabit-LAN-aansluitingen (WAN over LAN 1)
• Een usb-aansluiting voor printers en opslagmedia (NAS)
• Telefoonsysteem voor DECT-, IP- en analoge telefoons, en tot vijf geïntegreerde antwoordapparaten
• DECT-basisstation voor maximaal zes telefoons en smarthome-applicaties
• FRITZ!OS met ouderlijk toezicht, mediaserver, FRITZ!NAS, Wi-Fi-gastentoegang, MyFRITZ! en meer
• Nog meer gemak dankzij apps als FRITZ!App Fon, FRITZ!App WLAN en FRITZ!App Smart Home
• Automatische updates
• Handig formaat: 208 x 150 x 37 mm
• Energieverbruik: circa 6 watt in standby-modus

Prijs en verkrijgbaarheid
De FRITZ!Box 7530 AX is vanaf nu onder andere beschikbaar bij Bol.com, Coolblue en MediaMarkt voor een adviesprijs van 179 euro.