Maak de Samsung Galaxy SmartTag+ vast aan je rugzak, sleutels of bij je draagbare ssd en je vindt deze makkelijk terug met je Samsung Galaxy-apparaat.

Rob Coenraads


GalaxySmartTag Productimage high res 2
Jarenlang was Tile een begrip op het gebied van trackers: apparaatjes die je vastmaakt aan, legt op of legt in iets kostbaars en die je daardoor traceert en dus terugvindt. Sinds kort brengen ‘grote jongens’ als Apple en Samsung soortgelijke producten uit. Op pcactive.nl vind je de review van de Apple AirTag en ook van de Samsung Galaxy SmartTag+ die we pas binnenkregen nadat dit nummer al bij de drukker lag. 

Deze opvolger van de Galaxy SmartTag is niet alleen uitgerust met Bluetooth Low Energy (BLE), maar nu ook met ultrawideband (UWB). Daardoor geeft hij heel nauwkeurig via augmented reality (AR) aan waar je spullen zich bevinden. UWB is beschikbaar op Galaxy-apparaten met UWB-technologie, waaronder de Galaxy Note20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra en Galaxy Z Fold2. De AR Finder laat je op een simpele en overzichtelijke interface op je smartphone met UWB-ondersteuning zien waar je moet zoeken. Dat gebeurt snel en eenvoudig via de camera en met de SmartThings Find-service op je Galaxy-apparaat: je wordt als het ware visueel genavigeerd. Je kunt de Galaxy SmartTag+ zo instellen dat die geluid maakt als je dichterbij komt, zelfs als hij bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank is gegleden. Het bluetooth-bereik is tot 120 meter zonder belemmering en vereist eerst configuratie op een Samsung Galaxy-smartphone met Android 8.0 of hoger en RAM van 2,0 GB of hoger, en een opt-in voor locatietracering via de SmartThings Find-service van de gelijknamige app. 

samsung swiperGROOT NETWERK 
De Galaxy SmartTag+ werkt dus samen met SmartThings Find en dankzij deze combinatie kun je je zoekgeraakte spullen op een kaart terugvinden, óók als je zelf heel ergens anders bent. Dat komt door de BLE-connectiviteit en het grote Galaxy-netwerk. 
Je kunt ervoor kiezen om via de SmartThings-app en je Galaxy-smartphone of -tablet ook anderen te helpen om hun verloren tags of apparaten terug te vinden. Zodra je je tag in SmartThings Find opgeeft als ‘missing’, gaat die informatie naar de SmartThings-server. Andere aangesloten Galaxy-apparaten helpen met zoeken en je krijgt een notificatie zodra je verloren item gevonden is. Alle data in SmartThings Find zijn versleuteld en beschermd, daardoor weet jij als enige waar de tag zich bevindt. 
SmartTag+Overigens bieden de Galaxy SmartTag+ en SmartTag via de SmartThings-app nog meer functies, zolang je maar binnen bluetooth-bereik van je Galaxy-telefoon bent. Zo kun je op afstand je bedlampje uitdoen als je vergeten bent deze uit te zetten. 

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID 
De Galaxy SmartTag+ is beschikbaar in de kleuren Denim Blue en Black voor een adviesprijs van € 39,99. Sinds half mei is een 2-pack met beide kleuren beschikbaar met een adviesprijs van € 64,99.