Indien jouw Safari-, Chrome-, of Firefox-browser al je Google-zoekopdrachten naar Bing doorstuurt zonder dat je hiervoor toestemming hebt gegeven, betekent dit dat je Mac is geïnfiltreerd met Bing Redirect. Lees dit artikel en ontdek hoe je het uit je Mac kunt verwijderen.

Bing Redirect is een browserkaper die je Google-zoekopdrachten omleidt. Bing verwijderen is mogelijk en wij leggen het allemaal uit.

Wat voor soort malware is Bing Redirect?
Allereerst is het goed om te weten dat Bing Redirect geen virus is. Dit type malware wordt ook wel ‘mogelijk ongewenst programma’ genoemd. Bing Redirect is een vervelende browserkaper dat zich nestelt in het systeem en de programma’s van je Mac.
Zodra het is geïnstalleerd op je computer, zal dit kwaadaardige programma je browserinstellingen, standaard zoekmachine en startpagina wijzigen, en het zal een werkbalk toevoegen. Ook zal het brutale advertenties tonen, ongewenste links en pop-ups weergeven, en gegevens verzamelen zoals je IP-adres en zoekgeschiedenis.
Daarbij is het goed om te weten dat Bing Redirect helemaal niets met Bing.com te maken heeft. Bing is een bekende, legitieme zoekmachine ontwikkeld door Microsoft. De makers van deze browserkaper gebruiken Bing als naam, zodat mensen het downloaden.

Hoe komt Bing Redirect terecht in mijn Mac?
Gewoonlijk wordt Bing Redirect aangebracht op computersystemen via een app van een derde partij. Dit gebeurt wanneer je programma’s installeert van onbekende uitgevers en wanneer je niet goed oplet tijdens het installatieproces en niet alle details in de handmatige of geavanceerde configuratie-opties hebt doorgenomen. Let er dus op wat je aanklikt tijdens het downloaden en van welke partij je downloadt.
Mogelijk heb je iets aangeklikt als extra aanbiedingen, wat ervoor zorgt dat Bing Redirect wordt geïnstalleerd. Ook kun je deze adware per ongeluk ontvangen bij het downloaden en installeren van gratis programma’s of shareware-apps zoals bestandsconverters, mediaspelers, werkbalken, etc.
Hierom is het belangrijk dat je te allen tijde zorgvuldig omgaat met het installeren van software op je Mac, en dat je enkel software downloadt in de App Store of van websites van vertrouwde officiële ontwikkelaars. Installeer nooit software dat je niet compleet kunt vertrouwen.

Hoe te verwijderen?
Je kunt deze Bing Redirect-malware verwijderen met ofwel een goede Mac-reinigingstool ofwel handmatig door onderstaande stappen te volgen.
Allereerst dien je te zorgen dat het programma stopt met werken.
1. Klik Ga en selecteer hulpprogramma’s.
2. Zoek naar Activity Monitor en open dit.
3. Zoek naar enige verdachte processen dat aan Bing Redirect gekoppeld kan worden. Focus op de resource-intensieve zaken in de lijst die je niet herkent.
4. Indien je er een waarneemt, selecteer deze en klik op de Forceer stop knop.
5. Verwijder nu alle verdachte programma’s. Klik op Ga en navigeer naar programma’s. Zoek naar een ongewenste app waarvan je niet herinnert het te hebben geïnstalleerd en verplaats het naar de Prullenbak.

Controleer nu je inloggegevens.

6. Navigeer naar Systeemvoorkeuren en selecteer Gebruikers en Groepen.
7. Selecteer je gebruikersnaam en klik op het Login Items tabblad. Hier zie je welke apps automatisch starten bij het opstarten van je systeem.
8. Indien je hier een onbekend programma aantreft, dien je deze te verwijderen door op het minteken te klikken.

Browsers herstellen
Ten slotte dien je deze kaper uit je browsers te gooien en de browserinstellingen naar hun oorspronkelijke waarden te resetten. Hieronder is uitgelegd hoe je het kunt doen in de Safari-browser.
Open Safari, klik op de menuknop en kies Voorkeuren. Klik Extensies en zoek naar Bing Redirect of enige ander item dat je niet herkent. Selecteer de ongewenste extensie en klik op de verwijderknop.
Indien je startpagina is aangepast door de kaper, zul je dit moeten herstellen. Ga naar Voorkeuren, Algemeen en verwijder ongewenste links in het startpagina-venster. Voer het gewenste webadres in, ga nu naar het Zoeken-tabblad en geef aan welke zoekbrowser je wenst te gebruiken.

Dit artikel is een gesponsorde bijdrage