Ga je de komende weken op vakantie en ben je nog op zoek naar een veilige online opslaglocatie voor je bestanden? Wij vertellen je waarom je met cloud storage HiDrive met een gerust gevoel op reis kunt gaan.

Het kan weer! Deze zomer kunnen we na een lange periode van thuiszitten eindelijk weer op reis. Ga je de komende weken op vakantie en ben je nog op zoek naar een veilige online opslaglocatie voor je bestanden? Wij vertellen je waarom je met cloud storage HiDrive met een gerust gevoel op reis kunt gaan.

Je reisdocumenten veilig in de cloud
Houd je graag het overzicht over je reisdocumenten? Dan is het een aanrader om je paspoort, vaccinatiebewijs, trein- en vliegtickets op één centrale locatie online op te slaan. Je hebt belangrijke documenten dan altijd paraat en kunt ze vanaf meerdere apparaten bereiken. Wanneer je deze bestanden ook offline beschikbaar maakt, heb je geen internetverbinding meer nodig om de documenten te raadplegen; ze worden dan ook lokaal op je toestel opgeslagen.
Telefoon kwijt, gestolen of onherstelbaar beschadigd? Dit soort tegenspoed komt nu eenmaal voor. Als je wilt voorkomen dat al je opgeslagen gegevens, van foto’s tot contacten en berichten, verloren gaan, doe je er goed aan een regelmatige apparaatback-up in te stellen. Zo heb je nog meer rust tijdens je vakantie. Mocht je onverhoopt je smartphone verliezen of valt deze in het water, kun je alle gegevens terugzetten naar een ander toestel.

Automatisch reisfoto’s en -video’s uploaden naar de cloud
Of je nu een rustige of juist actieve vakantie plant, je wilt je geen zorgen maken of het beeldmateriaal dat je onderweg schiet wel veilig is opgeslagen. Bij je smartphone is meestal al een koppeling met een clouddienst inbegrepen, maar in de gratis versie loop je al snel tegen grenzen aan. Met hetzelfde gemak zet je echter de foto’s en video’s op je smartphone of tablet automatisch over naar HiDrive. Je gegevens staan dan veilig in de Europese cloud en je kunt ze altijd, overal, en met elk apparaat bekijken.

Je reismomenten delen
Je wilt je reismomenten graag met anderen delen, maar niet met iedereen? In dat geval zijn sociale netwerken geen goede optie. Ook is het versturen van grote e-mailbijlagen onhandig, zeker als je internetverbinding niet de beste is. Er bestaat echter een andere oplossing, waarbij jij de regie behoudt over wie toegang tot jouw favoriete reismomenten heeft. Stuur simpelweg een HiDrive link met je online fotoalbums naar vrienden en familie, zodat ze de mooie momenten tijdens je reis meteen kunnen volgen. Wie graag het zekere voor het onzekere wil nemen, kan de albums makkelijk met een wachtwoord beveiligen. Ook kun je in HiDrive zelf bepalen hoe lang de link geldig blijft en hoe vaak anderen de afbeeldingen kunnen downloaden.
Ga je met vrienden op vakantie? Dan kan het praktisch zijn om één gezamenlijke plek te hebben om foto’s en andere bestanden te uploaden en met elkaar te delen. Dat is mogelijk als je je reisgenoten in HiDrive als gebruikers toevoegt en hen schrijfrechten voor een gedeelde map verleent. Zo kun je snel de mooiste reismomenten met elkaar delen. Daarnaast heeft elke gebruiker een eigen privémap.

2FA en end-to-end encryptie
De veiligheid van je gegevens moet natuurlijk gewaarborgd zijn. HiDrive zorgt met twee-factor-authenticatie ervoor dat zelfs als iemand je wachtwoord kent, deze persoon nog steeds geen toegang heeft tot je materiaal. Om in te loggen is namelijk nog een eenmalig wachtwoord nodig. Dit wachtwoord ontvang alleen jij op je mobiele telefoon. Phishing of brute force-pogingen hebben zo geen kans van slagen.
Daarnaast draagt versleuteling in hoge mate bij aan de veiligheid van je data. Op HiDrive worden je gegevens automatisch volgens de AES 256-standaard versleuteld. Zo weet je zeker dat je gegevens veilig zijn. Maar als je echt het zekere voor het onzekere wilt nemen, kun je met HiDrive ook mappen en bestanden nog voor het uploaden versleutelen. Hiervoor maak je een unieke sleutel en een bijbehorend wachtwoord aan. Zonder deze sleutel kan niemand bij je data. Bovendien worden je bestanden uitsluitend opgeslagen in onze ISO 27001-gecertificeerde datacenters in de EU.

Reisplannen? Profiteer van deze scherpe aanbieding!
Ben je nog op zoek naar een degelijke back-up voor tijdens je reis of wil je gewoon eens kijken of cloudopslag een meerwaarde voor je heeft? STRATO biedt met HiDrive een scherp geprijsde cloudopslag die aan hoge veiligheidseisen voldoet. Bovendien profiteer je tijdens het EK van een speciale aanbieding: 400 GB cloudopslag incl. 4 gebruikers: 4 maanden lang helemaal gratis! Probeer het uit!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Strato