Ben je van plan een webshop te starten, dan zijn er veel zaken om rekening mee te houden. We kijken naar enkele tips om een webshop zelf te beheren.

Wil je een webshop starten, dan kun je de keuze maken om zelf een webshop te bouwen en te onderhouden. In dat geval is er wel de nodige kennis vereist. Het is al gemakkelijker als je van e-commerce software gebruikmaakt, zoals van Magento. Daarmee stel je de webshop samen en is er sprake van eenvoudig beheer. Om de webshop in de lucht te krijgen, kan je gebruikmaken van Magento hosting. We kijken naar enkele tips om een webshop zelf te beheren.

Aandacht voor beveiliging
Een van de belangrijke punten die van toepassing zijn bij het beheren van een webshop, is de veiligheid. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en je wilt voorkomen dat er derden zijn die onbevoegd toegang krijgen. Bij een goede hostingprovider is er sprake van een optimale beveiliging. Het kost veel tijd en aandacht om zelf alles goed te regelen rond online security. De hostingprovider kan erin voorzien om deze taak uit handen te nemen. Bijvoorbeeld door kwaadaardige bots op een efficiënte manier te blokkeren. Of door een proactieve scanner van malware in te zetten.

Let op de schaalbaarheid
Het is natuurlijk fantastisch als de webshop die je beheert een groot succes blijkt te zijn. In dat kader is het wel belangrijk om rekening te houden met een plotselinge toename van bezoekersaantallen. De capaciteit dient daar wel op uitgerust te zijn. Daarom is het slim om bij de keuze voor hosting rekening te houden met de schaalbaarheid. Bijvoorbeeld als er ineens een piek komt die vraagt om extra capaciteit in de betreffende periode. Flexibiliteit in het opschalen en afschalen is niet altijd nodig, maar altijd goed om ter beschikking te hebben staan.

Snelle webshop is goud waard
Het beheer van een webshop houdt meer in dan producten toevoegen en bestellingen afhandelen. Zo is het ook belangrijk om de snelheid van de webshop in de gaten te houden. Bij goede hosting ben je verzekerd van een optimale snelheid en hoef je geen rekening te houden met downtime. Snelheid is goud waard, want klanten die moeten wachten op het laden van een pagina zijn meestal direct weer weg. Het is uiteraard van belang om perfecte hosting met goede e-commerce software te combineren, zoals Magento of Shopware.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met hypernode.nl