De nieuwe Huawei Watch 3 en Watch 3 Pro zien er strak uit, beschikken over eSIM en draaien op HarmonyOS 2. De Huawei Watch 3-serie bevat bovendien voor het eerst een temperatuursensor voor huidtemperatuurdetectie en nieuwe integraties zoals handwasdetectie en valdetectie.

De Huawei Watch 3-serie is een mix van smartwatch en een traditionele horloge. Het ontwerp van de gepolijste roestvrijstalen horloge case wordt extra versterkt door het ultra gebogen 3D-glas en een groot display. De Huawei Watch 3 serie is de eerste Huawei smartwatch-serie met een 3D roterende kroon met tactiele feedback voor gebruikers. Dankzij de nauwkeurige vingerbewegingherkenning kunnen gebruikers nauwkeurig in- en uitzoomen en kiezen uit de verschillende menu-opties. HarmonyOS 2 introduceert ook een geheel nieuwe gebruikersinterface met een grid launcher appmenu. Die maakt gebruik van de functionaliteiten van de 3D roterende kroon om een vloeiende en meer intuïtieve gebruikerservaring te leveren. HarmonyOS 2 is overigens het compleet nieuwe besturingssysteem van Huawei dat vanuit de basis is ontwikkeld voor IoT en dus veel verder gaat dan Android en iOS. Het moet namelijk niet alleen alle consumentenproducten van Huawei aansturen, maar ook van 800 andere fabrikanten. "De nieuwe smartwatches werken onafhankelijk, slim en net zo krachtig als smartphones. Ze zijn ontworpen om het dagelijks leven handiger te maken dan voorheen," aldus Kevin Ho, Chief Operating Officer van Huawei Consumer BG. Binnenkort lees je op deze site de review van de Huawei Watch 3 (Pro).

De Huawei Watch 3-serie komt standaard met een uitgebreide selectie van wijzerplaten en bandjes, zodat gebruikers hun smartwatch kunnen personaliseren. Met een breed scala aan innovatieve en interessante thema's, waaronder technologie, gaming, doe-het-zelf en korte video's, kunnen de wijzerplaten worden gecombineerd. Denk aan fluorelastomeer-, nylon-, lederen-, roestvrij stalen- en titanium banden om een accessoire te creëren dat bij elke outfit past.

eSim
De Huawei Watch 3-serie beschikt over eSIM die onafhankelijke communicatie mogelijk maakt. Via de eSIM-service kunnen gebruikers namelijk hun telefoonnummer en dataplannen van hun smartphone delen met hun smartwatch: je hebt dus 1 telefoonnummer voor 2 apparaten! De smartwatch is voorgeïnstalleerd met AppGallery, zodat gebruikers apps van derden kunnen downloaden. Zo kunnen ze de smartwatch op reis omtoveren tot hun persoonlijke reisassistent die snel en eenvoudig de vluchtstatus en taxi-informatie deelt.

Fitness en lange batterijduur
De Huawei Watch 3-serie is tevens een prima assistent voor fitness monitoring en biedt meer dan 100 workout-modi. Nieuw in deze serie zijn het meten van de huidtemperatuur, valdetectie en SOS-waarschuwing. Daarnaast blijf je goed op de hoogte van je gezondheid via de hartslag- en SpO2-meter en de slaap- en stressmeter.
De Huawei Watch 3 Pro beschikt over een lange batterijlevensduur: vijf dagen in smart-modus en eenentwintig dagen in ultra-lange batterijlevensduur-modus. Bij de Huawei Watch 3 zijn dat respectievelijk vier dagen in smart-modus en veertien dagen in ultra-lange batterijlevensduur-modus.

Prijs en beschikbaarheid
De Huawei Watch 3 is beschikbaar vanaf 27 juni bij de Huawei-verkooppunten voor een adviesprijs vanaf € 369,- in rubber, leer en staal. De Huawei Watch 3 Pro is binnenkort ook beschikbaar voor een adviesprijs vanaf € 499,-. De Pro-versie komt in varianten leer of titanium. Voor alle uitvoeringen geldt een lanceringsaanbod waarbij consumenten ook de Huawei FreeBuds 4i ontvangen.

swiper watch 3 huawei