Innovatieve technologie ligt aan de basis van een slimme samenleving.

Innovatieve technologie zorgt er op allerlei vlakken voor een bijdrage te leveren aan een slimme samenleving. Er is echter wel wat voor nodig om als bedrijf innovatie van een optimale kwaliteit te leveren, waarbij de samenleving baat bij heeft. Bijvoorbeeld een platform dat in extra productiviteit voorziet, waar CAD modeling deel van uitmaakt. Er zijn allerlei modeleertechnieken te gebruiken op basis van diverse toepassingen. Het bundelen van deze technieken voorziet in extra productiviteit vanuit één oplossing.

Simpel werken met geïmporteerde data
Geïmporteerde data vormen voor de meeste engineers een basis om innovatieve technologieën te ontwikkelen. Een deel van de engineers maakt graag gebruik van de mogelijkheid om op een simpele manier met geïmporteerde data te werken. Het versnellen en vereenvoudigen van ingewikkelde productinnovatie is mogelijk aan de hand van synchronous technology. Er is hierbij zelfs sprake van een baanbrekende innovatieve technologie die snelheid combineert met eenvoud en met direct modeling.

Versnelling van ontwerpproces
Een van de andere voordelen van de innovatieve technologie is dat er sprake is van een versnelling van het ontwerpproces. Ook is het mogelijk om op een simpele wijze sjablonen te maken van modellen en deze daarna her te gebruiken om tot nieuwe ontwerpen te komen. De ontwerpsjablonen voorzien in de mogelijkheid om engineeringsprocessen te standaardiseren. Het bespaart met deze innovatieve technologie veel tijd om bestaande gegevens opnieuw te gebruiken. Zo zijn oude tekeningen overigens ook toe te voegen aan de hedendaagse 3D-modellen. 3D CAD software voorziet dan ook in allerlei slimme en efficiënte oplossingen die tijd en kosten besparen.

Geschikt voor industriële ontwerpsystemen
De innovatieve technologie op basis van CAD modeling en 3D-software is onder meer geschikt om toe te passen op het gebied van industriële ontwerpsystemen. Daarbij valt er onder meer te denken aan vormanalyse als hulpmiddel, maar ook aan visualisatie en aan rendering. Zo is het gemakkelijk om vanuit een basisvorm een conceptmodel te maken van een fysiek object. Een voorbeeld van een fysiek object is een printplaat, maar je kan ook denken aan een elektrische besturingssysteem dat de samenleving slimmer maakt. Overigens biedt CAD niet alleen de mogelijkheid om in 3D te werken, maar voorziet de techniek ook in het creëren van 2D-ontwerpen ofwel in het maken van technische tekeningen. De innovatieve technologie wordt gebruikt in allerlei vakgebieden om een slimme samenleving te bevorderen, zoals in architectuur, elektronica en industriële vormgeving.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met cards PLM Solutions